Haşiş în Rapidul de Viena

Haşiş în Rapidul de Viena
CURTICI/ORADEA – Frontieriştii arădeni au depistat în trenul Rapid „Dacia” circa 30 grame de canabis şi haşiş. Drogurile au fost descoperite în toaleta trenului, într-un compartiment şi pe holul sediului PTF Curtici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Oradea, subcomisarul Mircea Chiorean, drogurile au fost depistate în timpul controlului de frontieră efectuat pe trenul rapid Viena – Bucureşti, la intrarea în ţară.

Mirosite de câine
„Cu ajutorul câinelui dresat a fost descoperit, în toaleta unui vagon, un pachet abandonat cu cinci ţigarete confecţionate artizanal, care emanau un miros înţepător, specific canabisului. Extinzând controlul asupra întregului vagon, s-au mai găsit, sub o banchetă dintr-un compartiment, un pachet asemănător celui din toaletă, precum şi un pliculeţ conţinând o substanţă de culoare maronie”, a declarat reprezentantul DPF Oradea.

În urma testului efectuat cu trusa „Narcotest”, substanţa a reacţionat pozitiv la canabis şi haşiş. În urma controlului, trei persoane, aflate în compartimentul în care au fost descoperite o parte din droguri , au fost conduse la sediul PTF Curtici, pentru cercetări. În timpul anchetei, frontieriştii au constatat că unul dintre suspecţi a ascuns în spatele unui calorifer din chiar sediul punctului de frontieră un alt pacheţel cu droguri, înainte să i se efectueze controlul corporal.

Aduse din Germania
„Însă poliţiştii au reuşit să afle cui îi aparţin drogurile după ce asupra suspectului principal au fost găsite urme care arătau că a avut asupra lui şi a consumat substanţe stupefiante”, declară subcomisarul Mircea Chiorean. Totodată, pe parcursul anchetei tânărul a intrat sau a simulat o criză gen sevraj. „În final, suspectul a recunoscut că lui îi aparţin drogurile şi a declarat că le-a cumpărat de la diferiţi cetăţeni africani din Germania şi că a încercat să le introducă în ţară pentru consum propriu”, a conchis reprezentantul DPF Oradea.

Cazul este cercetat de DIICOT Arad, Ionuţ T. fiind cercetat pentru consum propriu de droguri de risc şi mare risc şi tentativă de introducere în ţară de droguri de risc, fără drept. El riscă până la 12 ani de închisoare.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase