HAVASI SYMPHONIC: „I love you, Nagyvárad!”

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
52Comentarii
HAVASI SYMPHONIC: „I love you, Nagyvárad!”
© FOTO: Ovi D. Pop
Atmosferă, scenă, efecte vizuale și un artist de nivel global, miercuri seara, în Piața Unirii din Oradea.

Concertul celebrului pianist maghiar Havasi Balazs a început cu 20 de minute întârziere, la ora 20:50. Însă erau încă spectatori care așteptau sa intre în arena special amenajată de Visit Oradea pentru evenimentul de gala din Centrul Orașului.

 

Primarii Ora – Deb

La concert și-a făcut apariția și primarul Oradiei, Ilie Bolojan, care a luat loc lângă consilierul său, Zatyko Gyula. Deși nu este un obișnuit al evenimentelor de acest gen, Bolojan a ajuns în „Piața Centrală a orașului”, după cum s-a exprimat prezentatoarea spectacolului, însoțit de viceprimarul Florin Birta, mai cu seamă că la concert au fost invitați să asiste primarul orașului Debrețin, Papp Laszlo și viceprimarul Komolay Szabolcs.

Plătitori și neplătitori

Concertul a fost pe măsura așteptărilor. Piața Unirii s-a umplut, iar spectatorii neplătitori de dincolo de garduri au fost cel puțin tot atât de numeroși pe cât au fost cei cu bilet și, deci, cu loc.

În mod curios, deși organizatorii anunțaseră ca Havasi urma să cânte la un pian Steinway, în cele din urmă pe scenă a fost adus un Bösendorfer.
La pauza spectacolului, după ce a „sunat” telefonul, de pe scena HAVASI SYMPHONIC s-a auzit o declarație de dragoste către public: „I love you, Nagyvárad!”. Artistul a interacționat cu publicul în limbile engleză și maghiară. Havasi Balazs i-a salutat pe orădeni și în limba română, cu “bună se(a)ra”, respectiv le-a transmis un “mulțumesc”, în timpul spectacolului. (*)

În picioare, la final

Havasi a părăsit scena definitiv în jurul orei 22:30, după doua bis-uri, al doilea fiind îndelung cerut de public, în special de cei din primele rânduri.
Pentru cel de-al doilea bis, Havasi a cerut implicarea totală a publicului. Iar acesta a reacționat, aplaudând ritmat, în picioare.

După o serie de piese ce au îndemnat la reverie, nostalgie după anii copilăriei, finalul a fost electrizant. Havasi însuși și-a interpretat în picioare ultima piesă din repertoriul său, de la Oradea. Cu o singură mână pe pian, dar la fel de maiestuos!

(*) editat ulterior52Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor