Heliportul medical Beiuş, gata de autorizare

3Comentarii
Heliportul medical Beiuş, gata de autorizare
O firmă specializată şi acreditată, a efectuat trasarea marcajelor pe platforma de beton construită pentru heliportul medical din municipiul Beiuş.

Acesta va permite aterizarea şi decolarea elicopterelor SMURD pentru a prelua cazurile de urgenţă din zonă, elicoptere cu o masa maxima de 2,8 tone, precum şi aterzizarea strictă pentru cazuri de urgenţă a oricărui aparat de zbor.

Locaţia este situată în perimetrul uzinei de apă a municipiului, cu drum de acces separat ( centru- Calea Bihorului- str. Traian-Uzina de apă), rampă pentru accesul ambulanţelor, care după estimările iniţiale au un drum de 10 minute de la spitalul municipal pentru a preda cazurile grave.
Procedurile de autorizare/acreditare vor mai dura, deoarece mai sunt lucrări de amenajare ale perimetrului- eliminarea de potenţiale obstacole- copaci, precum şi toaletarea zonei limitrofe platformei de aterizare.

heliport medical

În paralel se desfăşoară şi instructajul şi pregătirea pesonalului de sol, compus din administrator, coordonator operaţiuni de sol şi pompier, ce vor asigura permanenţă medicală la fiecare intervenţie aeropurtată a elicopterelor SMURD.

Conform procedurilor autorităţilor aeronautice naţionale, heliportul va fi operaţional doar pe timp de zi.
Kovacs Zoltan3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor