Hellvig doreşte un sediu pentru artişti

3Comentarii
ORADEA – Deputatul Partidului Conservator, Eduard Hellvig i-a solicitat ministrului Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, să clarifice problema sediului Filialei Oradea a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Uniunea se confruntă cu pierderea pentru a patra oară în ultimii ani a sediului unde îşi desfăşoară activitatea.

Filiala orădeană a pierdut în această perioadă sediile de pe străzile Republicii nr. 3-5, Imre Madach nr.5 şi Republicii nr. 13, precum şi trei ateliere de creaţie. Potrivit adresei venită de la Direcţia Patrimoniu din cadrul Primăriei Oradea  actualul sediu situat pe strada Republicii nr.8 urmează să fie retrocedat în natură proprietarilor.

Pierderea acestui ultim sediu îi va aduce pe cei 63 de membri şi 20 de stagiari în imposibiliatea de a-şi valorifica drepturile de autor, fapt care va duce implicit la desfiinţarea filialei şi la imposibilitatea achitării obligaţiilor faţă de Stat. Situaţia este şi mai gravă pentru mulţi dintre artişti, pentru care activitatea desfăşurată în cadrul Uniunii reprezintă singura sursă de asigurare a veniturilor. Totodată Uniunea are în componenţa sa artişti de renume pe plan naţional şi internaţional, cu numeroase premii obţinute la concursurile de profil, afectaţi serios de problema apărută.

 Iorgulescu promite

Potrivit răspunsului ministrului Iorgulescu, Ministerul Culturii şi Cultelor va adresa un memoriu Primăriei Municipiului Oradea pentru a găsi soluţii reale rezolvării acestei probleme. În condiţiile în care Uniunea Artiştilor Plastici din Oradea este unica asociaţie profesionistă de profil din oraş, ministrul Culturii şi Cultelor îşi exprimă convingerea că autorităţile locale vor găsi soluţii pentru găsirea unui sediu.

Calin Corpas

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor