Hellvig, faţă cu reciclarea

ORADEA – Parlamentul European a votat în favoarea unor acţiuni concrete de stopare a acumulării deşeurilor cuprinse în cadrul directivei-cadru propusă de comisie în acest sens.

Referindu-se la votul dat în plen, deputatul Eduard Hellvig a declarat: „A fost un vot important deoarece, pentru prima oară, principiul ierarhiei tratării deşeurilor se află inclus într-o propunere legislativă. Scopul acestei ierarhii este atât de a preveni, cât şi de a reduce producţia de deşeuri”.

Noua ierarhizare fixează o ordine preferenţială pentru operaţiunile de tratare: reutilizarea, reciclarea, alte operaţiuni de valorizare şi eliminarea în manieră sigură şi în condiţiile în care este protejat mediul înconjurator. Europarlamentarul Hellvig a precizat că statele membre vor trebui să formuleze, pe termen scurt, programe naţionale de prevenire a producţiei de deşeuri.

Pe lista altor obiective privind protecţia mediului, votate la Strasbourg, se numără reutilizarea sau reciclarea, până în 2050, a 50% din cantitatea de deşeuri municipale, şi a 70% din deşeurile rezultate din construcţii, demolări, a celor industriale şi de producţie. Un alt obiectiv îl reprezintă introducerea de sisteme separate de colectare a deşeurilor din hârtie, sticlă, textile, plastic şi metal, până în 2015.

Sergiu Briceag0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !