Hellvig, în apărarea lui Jianu

Hellvig, în apărarea lui Jianu
ORADEA - Eurodeputatul conservator Eduard Hellvig sare în apărarea comisarului-şef Dumitru Jianu, demis recent din fruntea Direcţiei Poliţiei Rutiere către ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, pentru accidentul în lanţ de pe Autostrada Soarelui, de săptămâna trecută.

Hellvig consideră că decizia de demitere e lui Jianu e „mult prea drastică”: „Argumentul pe baza căruia afirm acest lucru este acela că, la originea producerii accidentelor care au avut loc în ultimul timp, pe Autostrada Soarelui, se află nu unul, ci un complex de factori printre care aş enumera: vizibilitatea redusă de pe carosabil – cauzată de perdeaua de fum creată de miriştea incendiată din vecinătate, iresponsabilitatea unora dintre proprietarii terenurilor situate în apropierea autostrăzii, vandalizarea continuă a indicatoarelor şi a sistemelor de semnalizare, dar şi depăşirea, de către şoferi, a vitezei maxime admise de circulaţie pe autostradă. Sunt probleme grave care, din nefericire, nu sunt recente.

Mai mult, consider că avem în faţă disfuncţionalităţi cauzate nu doar de inacţiunea unei singure persoane publice”, sună argumentaţia lui Hellvig. În continuarea scrisorii, Eduard Hellvig şi-a arătat susţinerea faţă de „persoanele tinere aflate în funcţii importante în instituţia pe care o coordonaţi sunt persoane competente în domeniul lor de activitate”:

„Persoane ca domnul comisar-şef Dumitru Jianu contribuie la schimbarea mentalităţilor şi a culturii organizatorice care, din păcate, încă mai persistă în anumite sectoare de decizie ale MIRA. Aceste persoane sunt adepte ale principiului absenţei controlului politic asupra serviciului public şi ar trebui să poată să îşi continue cariera într-un mediu care să le garanteze această independenţă”, a arătat Hellvig în scrisoarea adresată ministrului David.

Substraturi politice?

În încheierea demersului său, europarlamentarul a încheiat, exprimându-şi speranţa că demersul ministrului David „nu a avut un caracter strict politic şi că nu va fi catalogat drept o decizie care «să eficientizeze procesul decizional şi de reformă din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative» – argumente care sunt invocate de fiecare dată când se doreşte eliberarea din funcţie a persoanelor incomode”.


Călin Corpaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase