Hellvig: Orădeni, haideţi la vot!

3Comentarii
Hellvig: Orădeni, haideţi la vot!
ORADEA - Cu trei zile înainte de alegeri, deputatul Eduard Hellvig, candidat PNL pentru Colegiul uninominal 8, pentru Camera Deputaţilor (D8), şi-a prezentat concluziile din campania electorală, printr-un comunicat de presă, pe care-l redăm mai jos:

Am hotărât să candidez pentru un loc de deputat în colegiul D8, din convingere personală şi cu determinarea de a-mi pune în practică, pe de o parte, credinţele şi valorile, iar pe de altă parte, cunoştinţele şi experienţa politică. Mă preocupă ceea ce se întâmplă în jurul meu, precum şi soarta comunităţii în care trăiesc. Nu pot să stau de o parte şi să nu mă implic. Am pregătirea politică necesară, pe care mi-am însuşit-o, mai întâi teoretic, în anii facultăţii şi, apoi, în studiile aprofundate pe care le-am urmat. De asemenea, am experienţa unui mandat de deputat în Parlamentul României şi, totodată, experienţa unui mandat de parlamentar european. Pe lângă asta, am avut ocazia de a lucra în structurile guvernamentale şi, prin urmare, de a învăţa şi ce înseamnă administraţia pubică.

            În al doilea rând, vreau să mulţumesc contracandidaţilor mei din colegiu, pentru felul în care au înţeles să se comporte în această campanie. Am bucuria ca, acum, când e momentul să tragem concluziile, să pot afirma că, pe colegiul meu, a fost o campanie civilizată şi de bun simţ.

            Din întâlnirile pe care le-am avut cu locuitorii din colegiul meu, am observat că, în mare măsură, problematica cu care se confruntă cetăţeanul ţine de natură adiministrativă şi mai puţin strict de ceea ce e legat de ordin legislativ. Am mai spus-o în această campanie, în situaţia în care sistemul de vot uninominal crează deputaţi de cartiere, un parteneriat între viitorul parlamentar şi administraşia publică locală devine imperios necesar. Totodată, parlamentarul ales în baza votului uninominal va trebui să fie un îndeaproape colaborator al administraţiei locale, la Bucureşti, dacă vreţi, un mini-primar de cartier. O bună colaborare între mine şi administraşia orădeană mi-a fost garantată,  în momentul în care am hotărât să candidez, de promisiunea unui om de onoare: primarul ales al Oradiei. Trebuie să înţelegem cu toţii că Oradea are nevoie de parteneri de încredere, la Bucureşti. Numai în acest fel, dezvoltarea oraşului nostru va putea fi asigurată.

            Votul uninominal, aşa cum ştiţi, are calitatea că facilitează apropierea între cetăţean şi ales.   Aşadar, avem de-a face cu o responsabilizare mult mai aplicată şi mai directă, decât până acum.  Pentru prima dată, avem ocazia de a ne desemna persoana care dorim să ne reprezinte în Parlamentul României. Alegând în mod direct omul, în legislativul ţării, putem mult mai uşor să-l tragem la răspundere pentru ceea ce face. După cum ştiţi, doresc să iniţiez votul uninominal şi pentru consilierii locali,pentru a crea aceeaşi responsabilizare şi pe plan local, mai afirmă deputatul.

            Vreau să-i îndemn pe toţi orădenii să meargă, duminică, la vot. Dacă vom sta acasă şi vom refuza să ne implicăm, nu vom rezolva nimic. Îndemnul meu este să fiţi propriul dumneavoastră făuritor de destin. Haideţi  să construim împreună viitorul pe care îl vrem pentru noi şi pentru copiii noştri. Aici, la noi, acasă. Aici, la Oradea, în România. Pe 30 noiembrie vă aştept la vot, cu inima şi speranţele către viitor!”3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor