Hepatita C îngrijorează la PE

Hepatita C îngrijorează la PE
ORADEA – Euro-deputatul Eduard Hellvig s-a raliat „Declaraţiei scrise privind hepatita C”, de la Strasbourg. Având în vedere numărul ridicat de pacienţi infectaţi cu virusul hepatic de tip C, atât în statele membre ale UE, cât mai ales în România, Hellvig a declarat:

„Consider că este o boală căreia trebuie să i se acorde o atenţie sporită, atât din partea UE, în ansamblul ei, cât şi din partea guvernelor naţionale. Faptul că la nivelul Europei aproximativ 12 milioane de persoane sunt infectate cu acest virus, iar în România procentul celor atinşi de această boală se apropie de 10%, ar trebui să ne îngrijoreze”. Europarlamentarul a precizat câţiva dintre paşii care trebuie făcuţi în acest sens:

„Accentul imediat trebuie să cadă pe dezvoltarea cercetării în diagnosticarea timpurie a hepatitei C şi în tratarea ei. Este o boală de care suferă mulţi copii şi care, prin complicaţiile pe care le generează, afectează întreaga evoluţie a vieţii copilului sau a adultului”. Conform declaraţiei scrise privind hepatita C, semnatarii săi solicită Comisiei Europene şi Consiliului de Miniştri ca boala să fie considerată o chestiune urgentă de sănătate publică.

Hepatita C este o boală care atacă ficatul şi evoluează spre hepatita cronică sau ciroza hepatică. Mai mult, deoarece este o boală care în primele faze nu îşi face simţită prezenţa prin tulburări majore ale stării de sănătate, mulţi dintre pacienţii infectaţi cu virusul hepatic de tip C (VHC) rămân nedepistaţi.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !