Hidroelectrica Oradea, în silenzio stampa

Cât priveşte articolul publicat joi sub titlul „Prime hidroizolate electric”, directorul filialei Oradea a companiei de stat Hidroelectrica a ţinut să accentueze faptul că nu este în măsură să ofere declaraţii publice despre activitatea filialei pe care o coordonează.

Astfel, directorul Hidroelectrica Oradea, Mihai Groza, respinge şi afirmaţia publicată ieri în următorul citat „nu pot să confirm sau să infirm primele acordate”.

Cât priveşte declaraţiile de avere ale conducerii Hidroelectrica Oradea pe anul trecut, care includ atât salariile cât şi eventuale sporuri sau prime, trebuie să le aşteptăm să ni le comunice Serviciul de PR şi Comunicare al Hidroelectrica S.A. Bucureşti. La fel şi strategia de dezvoltare a filialei Hidroelectrica Oradea.

Această strategie de dezvoltare interesează comunitatea locală în măsura în care o şi afectează. Astfel, putem nota că amenajările de baraje hidrotehnice sunt însoţite, în general, de exproprieri de terenuri, de restricţii privind construcţiile pe terenurile private intrate în zona de siguranţă a digurilor. Totodată, se afectează mediul, cursul firesc al râurilor şi au loc oscilaţii ale debitelor în exploatare.

Ca exemplu, odată cu inaugurarea micro-hidrocentralei de la Fughiu, Crisul Repede a fost deviat în parte pe un canal de beton iar vechiul curs al râului bălteşte în cea mai mare parte a verii. Nu în ultimul rând, comunităţile locale pot fi interesate şi de aspectele de siguranţă în exploatarea lacurilor de acumulare. Astfel, se ştie că barajele de la Coada Lacului şi de la Tileagd au nevoie de monitorizare şi goliri periodice pentru a se preveni deteriorarea lor.

C.H.

Prime de baraj „XXL

Prime de baraj „XXL

„Băieţii deştepţi” au stors Hidroelectrica

„Băieţii deştepţi” au stors Hidroelectrica0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !