Hillary Clinton i-ar suprataxa pe bogaţi | Trump propune reduceri masive de taxe

De Călin Corpaş
Hillary Clinton i-ar suprataxa pe bogaţi | Trump propune reduceri masive de taxe
Iată poziţiile oficiale exprimate de cei doi candidaţi la Casa Albă, pe principalele teme de interes, abordate în campania electorală.

Buget

Hillary Clinton: În primele 100 de zile de mandat voi lucra la un plan pe 5 ani, pentru a ne reclădi infrastructura, în valoare de 250 de miliarde de dolari. Voi investi în energie curată, voi ţine în frâu costurile legate de studiile superioare şi sănătate, asigurându-mă că cei bogaţi vor plăti o justă contribuţie. Crearea de locuri de muncă bine plătite şi ridicarea veniturilor vor fi priorităţi.

Donald Trump: Voi pune capăt corupţiei guvernamentale şi cheltuielilor nejustificate, pentru a aduce dificitul uriaş al SUA pe o cale către echilibru, pe termen lung.

Taxe

Clinton: Prea des, bogaţii şi marile corporaţii plătesc după alte reguli decât cele stabilite pentru familiile care muncesc din greu. Voi restaura corectitudinea şi mă voi asigura că cei mai bogaţi americani îşi vor plăti justa lor parte.

Trump: Voi ajuta familiile muncitoare, prin deduceri la costurile îngrijirii copiilor, inclusiv pentru părinţii care stau acasă. Voi reduce taxele pentru toţi americanii, cu o cotă de 15% pentru afaceri. Voi reduce plafoanele de impozitare la 12%, 25% şi 33%, cu procent de 0% pentru mulţi!

Economie

Clinton: Voi oferi facilităţi fiscale pentru familiile din clasa muncitoare, voi ridica salariul minim pe economie şi mă voi asigura că cei mai bogaţi îşi vor plăti partea lor justă. Trebuie să clădim o economie care funcţionează pentru toţi, nu doar pentru cei din vârf.

Trump: Trebuie să stopăm China în a ne fura locurile de muncă. Voi renegocia NAFTA (acordul comercial de liber schimb între SUA, Mexic şi Canada – n.red.). Trebuie să tăiem reglementările care nu sunt necesare şi să facem din America cel mai bun loc din lume pentru business. Voi reforma codul fiscal şi politicile comerciale pentru a fi mai uşor să angajezi, să investeşti, să construieşti, să creşti, să produci şi să manufacturiezi în America.

Externe

Clinton: Ca secretar de stat, am lucrat pentru a restabili leadershipul american în lume. Ca preşedinte, voi întări alianţele pe care le avem, voi fi fermă, dar înţeleaptă, faţă de rivalii noştri, voi cultiva noi parteneriate şi voi învinge ISIS.

Trump: America va sta lângă aliaţii săi şi va încheia practica din era Obama-Clinton, de a nece scuze duşmanilor noştri. Voi renunţa la acordul nuclear cu Iran şi voi renunţa la plăţile compensatorii către Iran – statul sponsor al terorismului nr. 1 în lume. De asemenea, voi învinge ISIS.

Infracţionalitate

Trump: Este cazul să devenim serioşi când trebuie să-i condamnăm pe infractori. Trebuie să eradicăm crima organizată şi dealerii de droguri de pe străzi, pentru a avea oraşe şi comunităţi sigure. Trebuie să întărim braţul legii.

Clinton:

Avort

Clinton: Deciziile unei femei vizavi de sănătatea ei sunt luate de ea şi de doctorul său. Mă voi opune eforturilor de a lăsa fără fonduri planificarea familială şi voi milita pentru accesul femeilor la metode de contracepţie, incluzând aici avortul sigur şi legal.

Trump: Mă opun avortului, cu excepţia violului, incestului şi a situaţiilor în care viaţa mamei este pusă în pericol. Mă opun la folosirea fondurilor guvernamentale pentru a plăti avorturile.

Educaţie

Clinton: Mă voi asigura că fiecare copil are acces la educaţie de nivel înalt, încă din învăţământul preşcolar. Voi lansa o campanie pentru ridicarea nivelului şi modernizarea profesiei de dascăl. Oricine ar trebuie să poată absolvi o facultate fără să se afunde în datorii. Planul meu este ca orice familie care câştigă sub 125.000 de dolari într-un an să poată beneficia de facultate de stat, pe o perioadă de patru ani, fără taxă.

Trump: Trebuie să uşurăm sarcina familiilor în a-şi permite facultate, astfel încât studenţii să nu mai fie îngropaţi în datorii. Vom spori opţiunile pentru studenţi de-a lungul educaţiei lor şi vom trata cu respectul cuvenit pe cei care aleg să înveţe de acasă, în căutarea alternativelor educaţionale.

Energie

Clinton: Din prima zi, voi avea două obiective: Vreau ca SUA să aibă 500 de milioane de panouri solare până în 2020 şi vreau ca noi să generăm suficientă electricitate din surse regenerabile, care să alimenteze fiecare casă din America, în următorii zece ani.

Trump: Susţin locurile de muncă în industria extractivă a cărbunelui, fracţionarea hidraulică sigură (fracking, pentru gazele de şist – n.red.), energia adusă din offshore dar şi folosirea domeniul public al SUA pentru noi capacităţi de exploatare energetică, precum şi construirea conductei Keystone Pipeline (o conductă strategică Canada – SUA, de cca. 1900 km – n.red.), care poate fi realizată în mod responsabil.

Mediu

Clinton: Mă voi opune forajelor în zona arctică şi voi stopa facilităţile fiscale de care beneficiază companiile din industria petrolieră. Voi investi în energia curată. Schimbările climatice sunt reale şi reprezintă unul dintre cele mai mare pericole pe care le întâmpinăm, indiferent ce spun cei care le ignoră. Voi facilita accesul în parcuri şi domeniile publice şi le voi valorifica potenţialul, pentru a produce energie regenerabilă.

Trump: Voi pune capă taxelor EPA (taxe de mediu anuale obligatorii pe care cei din industria chimică – producătorii de pesticide – le plătesc către un fond special federal – n.red.) impuse de administraţia Obama care costă prea multe joburi, sunt contestate de cele mai multe state şi de cele mai multe ori aduc un beneficiu neglijabil mediului înconjurător. Oricine merită aer şi apă curate, indiferent de rasă sau venit. Infrastructura de apă va fi o prioritate majoră.

Sănătate

Clinton: Am luptat pentru îngrijire medicală de calitate şi la îndemâna tuturor de-a lungul întregii mele cariere. Ca preşedinte, voi apăra Legea asigurării de sănătate accesibilă (Affortable Care Act sau “Obamacare” – n.red.), care şi-a dovedit deja succesul şi voi lupta să reduc costurile şi mai mult.

Trump: America are nevoie de un sistem de asistenţă medicală centrat pe pacient, permiţându-le familiilor şi medicilor lor să fie factorii primari de decizie. Asigurările medicale ar trebui să depăşească graniţele statale. Obamacare a eşuat în privinţa costurilor şi a calităţii îngrijirii medicale. Trebuie retrasă.

Imigraţie

Clinton: În primele 100 de zile ale mandatului meu prezidenţial voi propune o reformă comprehensivă privind imigraţia, cu o cale către şanse egale şi reale la cetăţenie. Reforma privind imigraţia va ţine familiile laolaltă, ne va proteja graniţele şi securitatea naţională şi va aduce către economia noastră legală milioane de oameni muncitori.

Trump: Trebuie să întărim legile privind imigraţia, atât la graniţe cât şi la locul de muncă. Trebuie să construim un zid pe graniţa cu Mexicul şi să eradicăm oraşele de tip sanctuar (unde poliţia nu are curajul să intre – n.red.). Infractorii venetici trebuie trimişi acasă. Trebuie bineprimiţi doar cei care îmbrăţişează stilul nostru de viaţă, dar trebuie ţinuţi afară acei imigranţi şi refugiaţi care nu trec de verificări riguroase.

Arme

Clinton: Peste 33.000 de americani mor annual ucişi de arme de foc. Trebuie să acţionăm. Voi lupta pentru ca armele de tip militar să dispară de pe străzile noastre.

Trump: Voi extinde programele pentru sănătatea mintală, pentru a-i ţine pe bolnavii psihici violenţi departe de străzile noastre.

Armată

Clinton: Avem nevoie de un buget inteligent, sustenabil pentru armata noastră, bazat pe strategie. Voi investi în inovaţie militară şi voi avea grijă de veteranii noştri şi de familiile lor.

Trump: Trebuie să ne reclădim armata, să reformăm agenţiile de inteligenţă şi să ne pregătim guvernul pentru noile provocări de securitate din domeniul cyberspace-ului. Mă voi asigura că veteranii primesc asistenţă medicală de top.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !