„Hingherii auto” s-au dublat

9Comentarii
Cele două noi autoutilitare de tractat maşinile parcate ilegal
Cele două noi autoutilitare de tractat maşinile parcate ilegal
Pe lângă cele două autoutilitare de ridicat maşini s-au mai luat alte două de tractare auto.

Administraţia Imobiliară Oradea a achiziţionat pe 24 decembrie două autospeciale dotate cu furci pneumatice şi cărucioare speciale pentru ridicarea maşinilor parcate ilegal. Astfel, din ianuarie, ridicarea maşinilor parcate ilegal în municipiu va fi realizată cu ajutorul a patru autospeciale noi.

Reamintim că în Consiliul Local Oradea s-a aprobat recent majorarea de la 200 la 240 de lei a taxei de ridicare transport si depozitare a autoturismelor parcare neregulamentar, respectiv de la 100 la 120 lei a taxei prevăzute dacă operaţiunea de ridicare nu s-a mai produs fiindcă proprietarul maşinii a venit la faţa locului.

„Codul fiscal permite majorarea cu maxim 20% pe an a taxei. În Timişoara şi Bucureşti, unde această taxă se aplică de opt – nouă ani, ea a ajuns între 700 şi 900 de lei. În Oradea taxa de ridicare a maşinilor s-a reinstituit doar de un an de zile, astfel că trebuie să o fundamentăm an de an, şi să o trecem prin Consiliul Local pentru a o majora.”, explica Ioan Şimon, şeful Serviciului Parcări din cadrul Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO).

Plătite din amenzi

Din 1 septembrie 2008 şi până acum, au fost ridicate peste 2.600 maşini, suma taxelor ajungând la circa 500.000 lei în condiţiile în care autoutilitara de ridicare a costat 400.000 de lei. Ca atare, municipalitatea a decis să doteze Serviciul de Parcări cu alte două utilitare, însă cu o capacitate de 6 tone, care să tracteze maşinile staţionate neregulamentar. În urma licitaţiei, s-au achiziţionat două autospeciale la un preţ total de 540.000 lei, cu TVA. „Noile autospeciale au un gabarit mai mic, de doar 6 tone, şi nu vor ridica ci doar tracta, pe două roţi, autovehiculele parcate ilegal. ”, ne-a mai spus Ioan Şimon. Pe fondul amânării construirii parcărilor supraterane cât şi datorită simţului civic mai redus la unii şoferi, numărul de amenzi aplicate pentru parcări ilegale în acest an a depăşit deja 25.000, iar suma acestora se apropie de 900.000 de lei. O bună parte din aceşti bani sunt investiţi în amenajarea de parcări şi rondouri rutiere.

Noul loc de depozitare al maşinilor ridicate pentru parcări neregulamentare este parcarea de pe strada Tudor Vladimirescu, în spatele blocului Bancpost.

Eliberarea autovehiculelor din locul de depozitare se va efectua zilnic, între orele 8:00 – 22:00, în baza chitanţei care atestă achitarea taxei de ridicare, transport şi depozitare, precum şi a taxei de staţionare de la depozitare, după caz.

Cristian Horgoş9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor