Hobby-ul său este pictura

Hobby-ul său este pictura
Cititorii Jurnalului bihorean pot vizita la sediul ziarului o nouă expoziţie de artă plastică, de această dată autorul fiind Harris Wallmen, redactor-şef la revista Photo Magazine. Cele opt exponate reprezintă munca de doi ani a protagonistului.

Harris Wallmen se declară un iubitor al artei abstracte, lucru ce reiese cu uşurinţă şi din lucrările sale extrem de subtile şi expresive. „Chiar dacă pictura este pentru mine doar un hobby, am reuşit după mai multe încercări să concentrez prin pasta cromatică şi elementele stilizate, uşor figurative, o idee care urmăreşte trecerea de la concret spre alte dimensiuni, mai sensibile”.

Rădăcina de la care a plecat autorul este ideea de fereastră, prin care a căutat să redea o altfel de dimensiune, folosindu-se de decupaje. Chiar dacă nu a urmat un institut de specialitate, Harris denotă un talent creativ nativ, definindu-se ca autodidact şi un desenator de când se ştie.

Pictez de şase ani

„Primele îndemnuri şi îndrumări le-am primit de la un bun prieten al meu, cunoscutul fotograf Ovi Pascu. De aici am încercat în timpul liber să creez, reuşind astfel să mă rup pentru moment de realitate. Este extrem de relaxant să faci ceva ce îţi place, pentru sufletul tău, şi să nu depinzi de acel lucru. De aceea nu aş vrea ca pictura, pe care am început s-o experimentez în urmă cu şase ani, să devină un mod de existenţă, cred că nu aş mai putea să mă manifest atât de liber”, spune Harris.

„De fapt, această serie pe care am finalizat-o cuprinde 12 lucrări, toate în aceeaşi tentă abstractă, lucrate în acrilic pe pânză, şi se găsesc pe site-ul meu care a fost finalizat de curând, www.abstractart.ro.”, spune autorul.

„În ceea ce priveşte paleta cromatică, prefer tonurile calde, ocrurile, nuanţele de maro, magenta, dar şi violetul. Plec însă întotdeauna de la un fond negru pe care-l umplu cu pastă, şi de multe ori lucrarea la final este foarte luminată. Mă bucur că prima mea expoziţie a fost aici, unde am debutat ca şi ziarist”, conchide redactorul-şef al Photo Magazine.

Laura Voicu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !