Holcim investește 75.000 euro în grădinița din Aștileu

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Condiții de invidiat la grădinița din Aștileu
Condiții de invidiat la grădinița din Aștileu - © Foto: Adi Fora
Banii au fost utilizați pentru renovarea și extinderea grădiniței de la Aștileu. Acest demers a venit ca un răspuns la nevoia locuitorilor de a avea o grădiniță cu program prelungit modernă.

Valoarea totală a investițiilor de la GPP Aștileu este de aproximativ 130.000 de euro, aproximativ jumătate din sumă provenind de la bugetul local. Holcim România a donat suma de 75.000 de euro pentru susținerea lucrărilor de reabilitare și extindere realizate la grădinița din comuna Aștileu. În acest fel, compania bifează încă un episod de implicare socială în viața comunității din zona Aleșd. Astăzi a avut loc inaugurarea oficială a noului spațiu, ce va deservi 26 de copii din comună.

„Proiectul realizat în parteneriat cu Primăria comunei Aștileu a venit ca un răspuns la nevoia locuitorilor din zonă de a avea o grădiniță cu program prelungit modernă, astfel încât părinții să poată scoate copiii după orele de serviciu. Mai mult decât atât, prin amenajarea unei grădinițe la standarde ridicate, se oprește fenomenul de migrare a copiilor către grădinițele din alte localități, asigurând, astfel, continuitatea studiilor și în următoarele cicluri de învățământ”, explică reprezentanții companiei.

Suma investită de companie a contribuit la lucrările de renovare – construcție de la fundație, pereți, acoperiș, uși, geamuri, parchet și băi utilate, la introducerea de curent trifazat, utilarea cu mobilier, precum și achiziționarea unui cazan de încălzire centrală de capacitate mai mare.

Stopează migrația

În plus, odată cu amenajarea unei grădinițe la standarde ridicate, Primăria Aștileu își mai atinge un obiectiv: acela de a asigura condiții pentru ca elevii și copiii de grădiniță să nu fie tentați să aleagă unități de învățământ din alte localități.

„Aproximativ 120 de copii din comună au frecventat școlile din Aleșd. Astfel, unitățile de învățământ din comună pierdeau aproximativ 4 miliarde de lei vechi. Sperăm ca acum să stopăm fenomenul de migrare a copiilor către grădinițele din alte localități, asigurând, astfel, continuitatea studiilor și în următoarele cicluri de învățământ. Pot să spun că în comuna Aștileu nu mai există unitate de învățământ cu toaleta în curte. Și cred că de-acum încolo nimic nu-i împiedică pe profesori să facă performanță cu copiii, fiindcă acesta e scopul final: un act educativ la cotele condițiilor pe care le asigurăm. Treaba dascălilor e să facă performanță, iar a noastră, a Primăriei, să facem investiții”, spune primarul Ionuț Lazăr.

Execuția proiectului s-a întins pe durata a doi ani. „Ca de fiecare dată, am avut sprijinul Holcim pentru investiții în servicii pentru comunitate. Primăria va asigura 30% din hrana zilnică a copiilor. Mulțumesc încă o dată SC Holcim pentru sprijinul acordat și directorilor Școlii Gimnaziale Aștileu, Butuc Maria, Cozac Octavia și Gaidoș Petru, pentru colaborare”, a spus primarul Ionuț Lazăr în discursul său de la inaugurarea grădiniței.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !