Horea Vuscan ii cere episcopului sa ofere un exemplu

1Comentariu
Horea Vuscan ii cere episcopului sa ofere un exemplu
Verdele Vuscan vrea ca Episcopia Romano-Catolică să ţină gratuit Muzeul în Palatul Baroc.

Horea Vuscan, liderul Mişcării Verzilor Democrat-Agrarieni (MVDA), a dat citire ieri unei scrisori deschise adresate episcopului romano-catolic László Böcskei. Scrisorea are ca motto un verset din Biblie: „Nu vă adunaţi comori pe pământ, unde le distrug moliile şi rugina şi unde le sapa şi le fură hoţii, ci adunaţi-vă comori în cer (…)” – Matei, cap.6, v. 19-21. Prin demersul său, Vuşcan încearcă să sensibilizeze Episcopia, cerând ca Muzeul să fie găzduit în Palatul Baroc graduit, printr-un „un act de clemenţă financiară” faţă de Consiliul Judeţean. Reamintim că Episcopia a ridicat chiria pentru Muzeu, de la 6.100 euro/lună la 15.000 euro/lună, de la 1 ianuarie, în condiţiile în care spaţiul acordat instituţiei muzeale a fost restrâns. CJ Bihor nu a acceptat încă oferta prelaţilor catolici. În schimb, au fost constituită o comisie de negociere.

Gratis pentru şase luni

Redăm pasaje din scrisoarea deschisă: „(…) Opinia publică din Bihor a luat la cunostiinţă de problemă gravă pe care Consiliul Judeţean Bihor o are în privinţa finalizarii lucrarilor la noul sediul al Muzeului Tarii Crisurilor. (…) Din pacate, aceste exponate deosebit de valoroase pentru patrimoniul judetean si national trebuie sa mai ramana in cladirea dumneavoastra, fostul sediu al muzeului. (…) Biserica este institutia fata de care marea majoritate a oamenilor se raporteaza cu smerenie, umilinta si respect. Intr-o lume in care nu se mai apreciaza valorile autentice si in care banul si materialismul cauta sa sufoce orice simbol moral si etic, Biserica ar putea sa ofere un altfel de exemplu.

In lumina acestor idei va rog, in numele bihorenilor, sa oferiti un exemplu de conduita pentru o societate care risca sa-si piarda reperele etice. Va rugam cu respect si fata de cetatenii Bihorului sa acordati «un act de clementa financiara» fata de Consiliul Judetean Bihor care sa se materializeze in gazduirea benevolă şi gratuită a Muzeului Ţării Crişurilor în clădirea dumneavoastra pentru inca sase luni de zile. (…) S-ar putea «dezgheţa anumite inimi impietrite» din cadrul conducerii Consiliului Judeţean Bihor şi a firmei Selina. Totodată, bihorenii ar fi pusi in fata unui act de onoare si de inalta tinuta care ar face sa vibreze constiinta multor oameni perduti in non-valorile societatii materialiste si consumiste (…)”.

C.C.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor