Hoţ austriac de limuzine

Hoţ austriac de limuzine
Hotul unei limuzine evaluate la peste 35.000 de euro a fost prins în noaptea de luni spre marti de catre politistii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si cei ai Detasamentului de Interventie Rapida.

În urma cu doua luni, politistii BCCO au depistat în trafic un autoturism marca Mercedes S 320. Masina era data în urmarire de autoritatile austriece deoarece fusese furata din aceasta tara în dauna unei firme de leasing. Cu ocazia controlului amanuntit efectuat în autoturism, oamenii legii au descoperit pasaportul cetateanului austriac care a închiriat si a adus autoturismul în România.

„Am procedat la un schimb operativ de date si informatii cu autoritatile austriece, care ne-au comunicat faptul ca cetateanul respectiv este urmarit international, fiind cunoscut ca si recidivist”, a precizat comisarul-sef Nicolae Stamate, seful BCCO Oradea. În noaprea de luni spre marti, politistii oradeni au reusit sa-l prinda pe hotul austriac într-o statie de carburanti din Oradea. Marti, el a fost prezentat instantei de judecata cu propunerea de arestare.


Autoritatile române au luat de asemenea legatura prin Biroul National Interpol cu autoritatile austriece, pentru a le comunica ca cel în cauza a fost prins, urmând a se face demersurile necesare pentru extradarea lui.

Simona Drimbau