Hotelurile fraţilor Micula de pe Litoral, închise

De Dan Birta
12Comentarii
Hotelurile fraţilor Micula de pe Litoral, închise
Pentru sezolul 2018, zece hoteluri din Mamaia și Neptun Olimp, care aparţin fraţilor Micula, nu au oferte de vacanţă.

Litoralul românesc al Mării Negre va fi mai sărac în acest sezon în hoteluri de două stele. Este vor despre zece hoteluri care aparţin fraţilor Ioan şi Viorel Micula, din Mamaia şi Neptun – Olimp. Trei dintre aceste hoteluri au fost scoase la licitaţie de Fisc, încă din luna decembrie. Este vorba despre hotelurile Craiova din Olimp, respectiv Romanţa şi Prahova din Neptun. La prima licitaţie nu s-a prezentat nimeni. La fel şi la cea de-a doua licitaţie, organizată în ianuarie, la care preţurile au fost reduse cu 25%, nu s-a găsit niciun cumpărător. La următoarea licitaţie preţurile vor fi reduse cu 50%. De data aceasta vor fi executate silit doar hotelurile Romanţa şi Prahova, pentru Craiova obţinându-se o reeşalonare a datoriilor.

Hoteluri închise

Studiind ofertele agenţiilor de turism, am observat că pentru mai multe hoteluri de două stele nu există oferte de sejururi pentru vara lui 2018. În această situație se află hotelurile: Național și Unirea din Mamaia, Banat Clăbucet, Romanța, Bâlea, Terra, Caraiman, Craiova și Slatina din Neptun – Olimp. Toate aparțin fraților Micula.

Era de așteptat ca aceste hoteluri să nu mai fie deschise în acest an, deoarece societățile care le administrează au fost amendate de către Ministerul Turismului cu câte 50.000 de lei fiecare în 2017. Amenzile au fost aplicate în urma neregulilor constatate. „La controalele efectuate s-au constatat numeroase deficiențe, printre care: fațadă deteriorată, mobilier uzat fizic și moral, instalații și obiecte sanitare din băile aferente spațiilor de cazare uzate și pătate, mocheta holurilor de acces către spațiile de cazare și cea din spațiile de cazare uzată și deteriorată, saltele uzate, deteriorate și pătate, tâmplăria, feroneria ferestrelor și ușile spațiilor de cazare uzate. Deficiențele menționate au fost consemnate și în procesele-verbale întocmite în anii anteriori, măsurile dispuse inițial în acestea nefiind respectate”, se spunea anul trecut într-un comunicat al Ministerului Turismului.

„Pentru hotelurile respective încă nu sunt oferte pentru acest sezon. Este posibil ca ele să nu mai fie deschise, societatea care le administrează fiind cu probleme”, ne-a declarat reprezentantul unei agenţii de turism.

Același răspuns, „Deocamdată, nu sunt oferte pentru hotelurile respective”, l-am primit și de la altă agenție.

Este bine? Este rău? Depinde din ce punct de vedere este privită situația. Este bine pentru cei care preferă condiții și servicii de calitate, chiar dacă la prețuri mai mari. Este rău pentru cei cu bani mai puțini, care se mulțumesc să aibă doar un loc de cazare, fără să pună accentul pe condițiile oferite.

Pentru sezolul 2018, zece hoteluri din Mamaia și Neptun Olimp vor râmâne închise. Este primăvară și lumea se gândește la concedii și la vacanțe. Unii și-au rezervat deja sejururile din timp, profitând de ofertele early-booking, unde au beneficiat de reduceri de până la 30% - 40%. Cei care vor să ...12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor