Hoţi la Biserica cu Lună

8Comentarii
Hoţi la Biserica cu Lună
După ce în urmă cu câteva luni a fost prădat cimitirul ortodox din Sânmartin de gardul metalic cu care tocmai fusese împrejmuit, în urmă cu zece zile i-a venit rândul chiar Bisericii cu Lună din Oradea să intre în atenţia nelegiuiţilor.

Astfel, nu cu mult înainte de asfinţit, câţiva trecători s-au mirat că se lucrează şi la acea oră târzie sus pe schele.

Însă a doua zi muncitorii adevăraţi au avut supriza să constate că dispăruseră burlanele de cupru pe care tocmai le instalaseră. Prejudiciul de circa 1.300 lei a fost recuperat fiindcă hoţii nu s-au înţeles la împărţirea câştigului iar poliţiştii au intrat rapid pe fir.

Însă preotul paroh al Bisericii cu Lună, Teodor Cristea, spune că schelele vor rămâne o tentaţie pentru hoţi încă destulă vreme fiindcă finanţarea lucrărilor merge greu iar schelele vor putea fi demontate doar la final.

„Avem un deviz pentru lucrări de 400.000 lei şi suntem în impas din cauza lipsei fondurilor necesare. Am făcut cereri la autorităţile locale şi Ministerului Culturii si Cultelor, deoarece biserica din centrul Oradiei este un monument istoric şi arhitectural, fiind preferată atât pentru oficierea cununiilor cât şi de turişti. Anul acesta am înaintat cu lucrările doar cu ajutorul financiar al credincioşilor şi din donaţiile făcute în contul deschis la CEC cu numărul  «RO09CECEBH 0136RON0104346». Noroc că mai sunt şi oameni cu iubire de Dumnezeu”, mai mărturiseşte preotul Teodor Cristea.

Mai notăm că anul trecut, vandali rămaşi neidentificaţi au mai răsturnat şi spart şi ghiveciurile uriaşe, mozaicate, care străjuiau intrarea în Biserica cu Lună.

Cristian Horgoş8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor