Hoţi la case valutare

SATU-MARE/ORADEA – Destule case de schimb valutar din vestul ţării rămân vulnerabile în faţa infractorilor datorită neatenţiei administratorilor. După o serie de furturi importante de valută de la „exchange”-uri din Timişoara, Arad şi Oradea, miercuri, un individ mascat a plecat cu 3.000 de euro de la o unitate din centrul vechi al oraşului Satu Mare.

Deşi nu era înarmat, bărbatul a forţat-o pe vânzătoare să-i dea banii pe care îi avea la îndemână.
În urmă cu zece zile, patronul orădean al unui punct de schimb valutar de pe Bulevardul Dacia a rămas fără 19.000 de euro şi câteva kilograme de bijuterii lăsate nesupravegheate în maşină. De asemenea, în urmă cu exact un an, patronul firmei orădene Lorant Exchange a rămas fără valută în valoare de aproape un miliard de lei vechi în condiţii asemănătoare. Şi tot maşina unui patron al unei case de schimb valutar din centrul Oradiei a fost în vară ţinta unui jaf soldat cu o pagubă de circa 70.000 euro.

„Legea impune paza şi asigurarea valorilor de către administratorii firmelor. Recomandăm atenţie sporită îndeosebi administratorilor de case de schimb valutar, bijuterii şi benzinării”, a declarat ieri şeful IPJ Bihor. Totodată comisarul-şef Liviu Popa a mai precizat în astfel de cazuri poliţiştii trebuie să depună eforturi deosebite pentru a prinde hoţii care şi-au pregătit din timp lovitura. În plus, chiar şi când sunt prinşi, e greu de recuperat paguba.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase