Hoții sunt creativi, fii preventiv!

De Alexandru Guiaș
4Comentarii
Hoții sunt creativi, fii preventiv!
Poliţiştii de prevenire şi proximitate bihoreni în plină campanie de informare a cetăţenilor în cadrul campaniei preventive „Hoții sunt creativi, fii preventiv!”.

În perioada august – decembrie, Inspectoratul General al Poliției Române în parteneriat cu Groupama Asigurări derulează la nivel naţional Campania preventivă „Hoți sunt creativi, fii preventiv!”, scopul acesteia fiind informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuințe. În Bihor, Campania preventivă „Hoți sunt creativi, fii preventiv!” este implementată prin derularea unor activităţi preventive de către poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în colaborare cu reprezentanţii Groupama Asigurări – filiala Bihor.

Prin intermediul acestei campanii poliţiştii bihoreni vor informa persoanele vulnerabile despre cum să prevină victimizarea. Principalele direcţii de acţiune în cadrul campaniei sunt transmiterea mesajelor cu caracter preventiv prin intermediul canalelor de informare în masă, distribuirea de materiale informativ – preventive ce conţin recomandări destinate protecţiei locuinţelor şi organizarea de acțiuni pentru diverse categorii de beneficiari, precum administratorii de asociații de proprietari, locatarii, persoanele vârstnice, angajaţi ai unor instituţii sau societăţi comerciale etc.

Pe parcursul întâlnirilor cu cetăţenii, polițiștii vor prezenta o serie de măsuri de prevenţie privind protejarea patrimoniului propriu. De asemenea, pentru ca mesajul campaniei să ajungă la cât mai multe persoane, vor fi organizate acţiuni de informare în zone cu aflux mare de cetăţeni.

Pentru promovarea mesajelor campaniei vor fi distribuite 2.000 de pliante cu recomandări preventive, iar 200 de afişe cu mesajul campaniei vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice. În cadrul campaniei, a fost realizată și o pagina online „Prevenirea furturilor” – https://www.groupama.ro/prevenireafurturilor/ ,unde cetăţenii pot găsi numeroase recomandări preventive şi sunt invitaţi să participe la concursuri tematice cu premii.

Primele acțiuni desfășurată de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea în cadrul Campaniei preventive „Hoți sunt creativi, fii preventiv!” au avut loc joi, 31 august, pe raza municipiului Oradea. Polițiștii de prevenire și proximitate bihoreni au interacționat cu cetățenii în zona Centrului Civic, într-un centru comercial cu aflux mare de cetățeni și la Piața Cetate din Oradea, le-au transmis sfaturi utile pentru a nu cădea victime infracțiunilor de furt din locuință și le-au înmânat pliante cu recomandări în acest sens.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor