Hunedorean trezit din moarte

Hunedorean trezit din moarte
HUNEDOARA – Un hunedorean, care în urmă cu 15 ani a fost în moarte clinică, a acceptat să dicute cu reporterii „Hunedoara Expres”, despre experienţa prin care a trecut, însă fără să-şi dezvăluie numele.

Bărbatul a lucrat multă vreme ca executor judecătoresc şi îşi aminteşte de experienţa pe care a trăit-o în urmă cu 15 ani, de parcă s-ar fi întâmplat ieri. „În primăvara anului 1992 eram la o Clinică din Cluj, unde o echipă de medici mă operau pe cord. M-au anesteziat şi au început operaţia. În timpul operaţiei am simţit dintr-odată o stare de plutire. A fost momentul în care aparatele au refuzat sa mai deseneze sinusoide. Era o linişte perfectă. Simţeam o plăcere extraordinară, iar în gură aveam un gust foarte dulce. N-am mai trăit vreodată o astfel de stare, de o asemenea intensitate, nici până atunci, nici de-atunci încoace. Eu pluteam, dar, cu toate acestea, îi vedeam pe medici deasupra mea. Parcă erau într-un balcon, iar eu jos. Nu mă puteam mişca, nu puteam face nimic. Am ajuns apoi într-un tunel, la capătul căruia era o lumină puternică spre care mă îndreptam. Chiar înainte să ies din acel tunel, am auzit un vuiet, făcut, parcă, de un vânt puternic. Aveam senzaţia că sunt tras în jos”, povesteşte hunedoreanul. Acest ultim moment, în care bărbatul se simţea tras în jos a fost de fapt momentul în care şi-a revenit din moarte clinică. Acest lucru fiind confirmat şi de medicii care l-au operat pe Ioan. „Această experinţă mi-a dat de gândit şi am început să privesc şi să preţuiesc mai mult viaţa”, a mai spus Ioan. La câteva luni, de la operaţia suferită, executorul judecătoresc şi-a reluat activitatea, iar acum îşi împarte timpul cu familia.

Explicaţiile medicului legist
„Din punct de vedere medical, moartea clinică reprezintă un risc foarte mare, deoarece lipsa oxigenului în creier poate duce la traume cerebrale ireversibile. Pacientul nu mai respiră singur, funcţiile cerebrale sunt abolite, nu vede şi nu aude, iar pupilele sunt dilatate. Pot fi păstrate în schimb celelalte funcţii, cum ar fi cea renală. În cazul în care se face resuscitare cardiorespiratorie este posibil ca pacientul să revină la stare de constienţă chiar şi după 30 de minute. Dacă timp de 10 minute nu primeşte sânge sau oxigen, practic intervine moartea biologică”, a explicat doctorul Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara.
Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !