Hunedoreni bătuţi de femei

Hunedoreni bătuţi de femei
Deva – Chiar dacă 95 la sută din agresiunile casnice au ca victime femei, există şi excepţii. Astfel, anul trecut, doi bărbaţi adulţi şi 19 copii de sex masculin din judeţ au fost victime ale violenţei în familie.

Statisticile relevă în judeţul Hunedoara o creştere dramatică a violenţei domestice în 2006 comparativ cu 2005. În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2006 s-au înregistrat 140 de cazuri de violenţă domestică, cu 72 mai mult decât în tot anul 2005. Din totalul victimelor, 119 au fost copii de sex feminin şi femei, iar 21 bărbaţi şi copii de sex masculin.

La nivel naţional, anul trecut şi-au pierdut viaţa 169 de femei în conflicte casnice şi au fost raportate 9537 de cazuri de violenţă în familie.
Datele au fost furnizate de Inspectoratul de Poliţie Hunedoara, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, Fundaţia Conexiuni din Deva, Casa Cristina – Centru de servicii sociale pentru femei victime ale violenţei din Hunedoara şi Centru de urgenţă pentru femeia şi copilul abuzat din Deva.

Campania 16 ZILE DE ACTIVISM IMPOTRIVA VIOLENŢEI ASUPRA FEMEII, 25 Noiembrie – 10 Decembrie

Acţiunea de promovare a toleranţei zero faţă de violenţa in familie se desfăşoara la nivel mondial în perioada 25 noiembrie-10 decembrie a fiecărui an. În România începutul campaniei celor 16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii a fost marcat în data de 23 noiembrie 2006 în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.
La nivel local evenimentul va fi marcat prin organizarea a două actiuni, la care vă aşteptăm:

1. o masă rotundă în data de 7 decembrie 2006, orele 1200, la sediul Autorităţii de Sănătate Publică Hunedoara din Deva, cu participarea reprezentanţilor instituţiilor publice şi a organizaţiilor neguvernamentale cu activitate în domeniul violenţei în familie;

2. „SEARA DE VEGHE” organizată de către Fundaţia Conexiuni, în data de 8 decembrie 2006, orele 1800, în faţa Casei de Cultură din Deva.

Adrian Sălăgean0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase