Hunedorenii nu au reclamat rezultatele tezelor

1Comentariu
Hunedorenii nu au reclamat rezultatele tezelor
DEVA – Rezultatele obţinute de elevii claselor a VIII-a, la tezele cu subiect unic, s-au îmbunătăţit într-un mod miraculos, în doar jumătate de an. Acest lucru este valabil în toate judeţele.

“În judeţul Hunedoara nu am primit, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), reclamaţii în acest sens. Nici de la părinţi, nici de la elevi şi nici de la alte persoane. Este foarte adevărat faptul că actualii elevi de clasa a VIII-a, care au susţinut primele teze cu subiect unic, experimental, în mai 2007, când erau clasa a VII-a, au obţinut rezultate mai bune. În aceste zile am demarat reevaluarea tezelor la limba română, pe un eşantion de 50 de lucrări ce au trecut şi pe la comisia de contestaţii. Această reevaluare se face mai mult pentru verificarea comisiilor de evaluare din judeţ. La începutul lunii februarie vom avea concret o situaţie a evaluărilor!” a declarat insp.gen.adj. prof. Marta Mate – IŞJ Hunedoara.

 

Ministerul pune saltul de calitate al lucrărilor elevilor de-a VIII-a pe seama seriozităţii şi a maturizării lor. Conform declaraţiilor oficiale ale reprezentanţilor IŞJ Hunedoara, corectitudinea profesorilor evaluatori nu intră, însă, în judeţul nostru, încă în discuţie. Agenţia de Evaluare şi Asigurare a Calităţii Educaţiei solicită o consultare la nivel naţional pentru a dovedi fraudarea tezelor cu subiect unic. Agenţia doreşte înlocuirea tezelor cu un examen de admitere la liceu.

 

„În fiecare zi apar noi dovezi care întăresc poziţia noastră, iar tot mai multe cadre didactice, elevi, părinţi sunt de acord cu înlocuirea tezelor unice”, afirmă reprezentanţii organizaţiei.

Sanda Bocaniciu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor