Huzur pe banii publici la FCB

9Comentarii
Huzur pe banii publici la FCB
PSD Bihor ataca virulent sustinerea echipei cu care se cheltuiesc nejustificat miliarde de lei vechi. Silvia Suciu, consilier local din partea PSD Bihor, a prezentat joi o sinteza a raportului de audit efectuat la FC Bihor.

In urma procesului de audit, realizat de Radu Coos si Ciprian Dansa, din partea Biroului Audit Public Intern al Primariei Oradea, între 26 iunie si 7 iulie, s-a constatat ca s-au cheltuit nejustificat peste 10 miliarde de lei. Potrivit afirmatiilor Silviei Suciu, dar si conform raportului întocmit, au fost acordate transferuri în valoare de 2.200.000 lei noi (RON), valoarea decontata pâna la 30 iunie fiind de doar 1.149.882 RON.

„De ce nu la Stâna?”

Cuantumul alocatiei pentru hrana a fost depasit cu 18.662 de RON, iar în perioada când echipa se afla la cantonament la Sinaia s-a platit înca unul la Baile Felix, în valoare de 27.808 RON. „Nu întelegem de ce echipa trebuie sa se deplaseze acum în catonamente prin statiuni scumpe, chiar si în Austria, asemeni unor echipe din Divizia A. De ce nu e bine la Stana de Vale?”, a sarit cu acuzele si Dan Matei, presedinte PSD Oradea. Acesta nu-si explica cum autoritatile locale si judetene pompeaza înca bani într-o echipa jenanta, care nu are nici un jucator de valoare.

Raportul a mai scos la iveala faptul ca au fost decontate chirii pentru apartamentele jucatorilor mai mari decât plafoanele aprobate de Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), valoarea cheltuielilor nejustificate ridicându-se la suma de 18.225 de RON.

Szatmari, doar la hotel!
De asemenea s-au platit cazari unor jucatori, fata de care FC Bihor nu mai avea nici o obligatie, în valoare de peste 84 milioane de lei vechi. La acestea se mai adauga cheltuieli nejustificate pentru anumite servicii hoteliere catre fostul presedinte Alexandru Szatmari, cât si sume virate catre anumite echipe, fara o baza legala, sau catre jucatori veniti în probe, fata de care FC Bihor nu avea nici o obligatie!

De altfel, însusi presedintele Szatmari a dat dovada ca nu-l intereseaza prea mult banul public, alegând sa locuiasca la Hotel Continental în cele câteva luni în care a fost sef la FC Bihor, desi în contractul cu clubul figura ca el sa locuiasca într-un apartament cu doua camere. Suma decontata catre hotel pentru perioada în care oficialul FCB a locuit acolo se ridica la 5.046 lei noi, desi el avea aprobat de catre AGA un plafon lunar de 150 euro pentru o chirie !

Totodata, prevederile privind penalizarea jucatorilor si a conducerii tehnice în cazul neîndeplinirii obiectivului lipsesc cu desavârsire. „Cei care au condus clubul în ultimii ani se fac vinovati de aceste cheltuieli nejustificate. Lucrul cel mai grav însa e faptul ca acestea s-au facut din banul public”, conchide Dan Matei.

Viorica Borz

Taguri:


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor