Hypermarketurile fac legea pe piaţă

2Comentarii
Hypermarketurile fac legea pe piaţă
HUNEDOARA – Condiţiile pe care hypermarketurile le impun celor care listează produse pe rafturile acestora au devenit o povară prea mare şi pentru producătorii hunedoreni.

Pe lângă nenumărate taxe pe care aceştia trebuie să le plătească marilor magazine, de multe ori sunt obligaţi prin contract să nu vândă cu un preţ mai mic magazinelor concurente. Practic un produs care se găseşte în aceste magazine nu poate fi găsit la un preţ mai mic în magazinele din oraş. Un alt aspect datorat acestor condiţii impuse de marile magazine îl reprezintă calitatea tot mai slabă a produselor pe care le găsim pe raft. Pentru a reduce pierderile datorate taxelor percepute de către hypermarketuri, producătorii hunedoreni au fost nevoiţi să scadă calitatea produselor. Contactaţi telefonic de către Hunedoara Expres, administratorii unor firme producătoare din judeţ şi-au exprimat nemulţumirea legată de politicile de preţuri şi marketing pe care hypermarketurile le promovează.

Gergely Wilhem
Condiţiile pe care marile magazine le impun atunci când vrei să listezi produse pe rafturile acestora sunt foarte păguboase pentru noi. Taxele pe care trebuie să le plătesc în fiecare an pentru a putea vinde în aceste magazine îmi reduce foarte mult profitul. De multe ori, pentru a putea face faţă acestor cheltuieli sunt nevoit să scad calitatea produselor. Deşi am magazine proprii de desfacere, nu pot să-mi vând produsele la un preţ mai mic decât este în aceste hypermarketuri.

Sorin Rişcuţa
Ca producător este foarte greu să te menţii pe piaţă în condiţiile în care magazinele de cartier sunt din ce în ce mai puţine iar supermarketurile fac legea. Taxele pe care aceştia le impun pentru a putea să-ţi vinzi produsele îţi reduc profitul la minim. Practic s-a ajuns la situaţia în care cel care produce să câştige de patru ori mai puţin decât cel care vinde produsul respectiv. Singura soluţie este ca statul să intervină cu reglementări clare în ceea ce priveşte aceste hypermarketuri.

Alina State
În urma negocierilor pe care le-am avut cu aceste hypermarketuri, pentru a putea să-mi vănd produsele în aceste magazine am considerat că este mai bine să nu apelez la serviciile lor. Cu toate acestea produsele mele se găsesc în aceste magazine dar prin intermediarii care cumpără de la mine şi au încheiate contracte cu aceştia.

Taxele pe care le plătesc producătorii
-taxa pe raft
-taxa de înscriere
-taxa de catalog
-taxa de sempling
-taxa de promovare produs2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor