I-a cucerit cu „M-o făcut maica-n Bihor”

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
I-a cucerit cu „M-o făcut maica-n Bihor”
Ionel Roșu este elev în clasa a XII-a la Liceul Ortodox și dorește să studieze atât Teologia, cât și Muzica.

A reprezentat Bihorul într-un concurs de tradiție. Studiază canto popular de 11 ani. Se remarcă printr-un timbru vocal deosebit, printr-un stil de interpretare original și o ținută autentică.

Toate acestea dau o notă aparte cântecelor sale, și aceasta îi aduce aprecierea publicului și a juriului. Laureat al mai multor concursuri, tânărul Ionel Roșu se distinge la 18 ani cu numeroase premii la concursurile naționale, dar și cu un recital la concursul „Strugurele de aur”, parte a „Tezaurului folcloric”. Recent, tânărul s-a întors de la Festivalul-concurs național de interpretare a cântecului popular românesc „Dan Moisescu” cu premiul I. Festivalul s-a aflat la cea de-a XXI-a ediție.

premiu

„La preselecții au participat zeci de interpreți. În cele din urmă, în concurs am intrat 20 de artiști”, spune Ionel Roșu, care este pregătit de profesoara Cornelia Neaga. Repertoriul lui Ionel Roșu este compus de profesoara sa, atât cântecele de joc, cât și doinele. Din repertoriul lui Ionel Roșu fac parte melodiile: „M-o făcut maica-n Bihor” – o polcă, „Vină maică prin ogrăzi” – o doină, o melodie pe picior „Cât îi Bihoru’ de mare”.

Primele două melodii le-a interpretat și în cadrul Festivalului-concurs „Dan Moisescu”. Juriul concursului a fost format din etnomuzicologul și realizatorul de emisiuni radio și evenimente folclorice Eugenia Florea, președinte, Maria Magiru, doctor în etnografie, director al Muzeului de artă populară, Roxana Daniela Gibescu, doctor etnomuzicolog, redactor Casa de discuri „Electrecord”, Doina Voivozeanu, profesor, director general Centrul Cultural Județean constanța „Teodor T. Burada” și Silvia Țigmeanu, profesor, director adjunct al aceleiași instituții.

Tânărul se dorește a fi un om complet. A demarat un business într-un domeniu în care face un fel de pionerat. Ionel Roșu se remarcă nu doar pe scenă, el participând recent și la activități de voluntariat. Cel mai mare vis al său este acela de a deveni un artist recunoscut și apreciat la nivel național. O vedetă… populară. Pentru aceasta, el lucrează în fiecare zi la visul său.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !