I-a dovedit în instanţă

24Comentarii
I-a dovedit în instanţă
Veterinarul din Sârbi care a pus pe jar viaţa politică locală a primit satisfacţie în instanţă.

Acuzat că a majorat „din pix” efectivul de animale din comună, miza fiind subvenţia pentru animale acordată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Gavril Buzle a fost repus în pâine de instanţa de judecată. Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de directorul Direcţiei Sanitar Veterinare, doctorul Mircea Gelu Budău. „L-am anunţat şi pe domnul prefect, acum trebuie să-l repunem în funcţie. Are o decizie a instanţei. Am făcut acest anunţ fiindcă am fost acuzat tot timpul că-l protejez pe veterinar”, a declarat şeful DSVSA Bihor. Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti atrage consecinţe penale.

Membru PSD, veterinarul Gavril Buzle a încins mediul politic local,postul său devenind o adevărată miză politică. Senatorul liberal Cornel Popa şi-a făcut un adevărat port-stindard din înlăturarea veterinarului din Sârbi.Pentru a-şi atinge scopul, Popa a uzat şi de pârghiile pe care le are ca parlamentar şi a făcut şi o interpelare pe această temă. Acelaşi parlamentar l-a acuzat pe fostul subprefect Claudiu Pop că îl protejează pe veterinarulBuzle fiindcă îi este coleg de partid şi fiindcă Pop e originar din Sârbi. Nici actualul şef al DSVSA, democrat-liberalul Gelu Budău nu a scăpat de acuze, senatorul Cornel Popa ameninţându-l cu un denunţ penal fiindcă nu aplică legea în cazul veterinarului.Rezilierea contractului de concesiune a serviciilor de medic veterinar de către DSVSA Bihor se putea face numai cu acordul ANSVSA, care l-a rândul ei trebuia să ceară acordul Agenţiei Domeniilor Statului. Aceasta după ce DSVSA Bihor îl amendase pe medic cu 10.000 lei pentru fals, iar Colegiul medicilor veterinare i-a dat mustrare. Medicul veterinar a promis în faţa conducerii DSVSA şi a Comisiei de etică şi deontologie profesională că, până în data de 31 ianuarie 2009, „ va face ordine totală, în sensul că animalele ce se află în curtea omului să fie regăsite şi în baza de date a calculatorului său”, spune fosta conducere a DSVSA Bihor. Scandalul cu medicului veterinar din comuna Sârbi datează din anul 2008, când mai mulţi localnici l-au reclamat că falsifică numărul de vite, astfel încât să încaseze mai mulţi bani pentru vaccinarea lor fictivă. Buzle a fost acuzat atunci că a falsificat şi numărul de animale din gospodăria tatălui său, animale care din 4 au ajuns 16 în calculator.

Pentru alţi localnici situaţia stătea însă taman pe dos. Animalele din unele gospodării nu se mai aflau în baza de date a doctorului veterinar nu mai ajungeau în evidenţele APIA, iar proprietarii erau tăiaţi de la plata subvenţiei, fără să ştie de ce şi din a cui vină. Subvenţia pe cap de animal era de 700 lei. În această situaţie erau vreo 40 de cetăţeni, crescători de animale, din Burzuc şi patru din Fegernic. Dacă liderii politici au dat conotaţii politice gestului veterinarului de a împărţi subvenţii după bunul plac, la fel au făcut şi localnicii care s-au plâns că Buzle a majorat efectivele membrilor PSD şi a tăiat de la rivalii politici. „De ce nu cercetaţi să vedeţi că domnul Gavril Buzle a trecut vaci în plus la cei care au votat PSD, a făcut campanie pe bază de subvenţii. De ce nu cercetaţi, sau nu vă interesează că a furat statutul? Cîte miliarde a încasat? De ce nu întrebaţi din casă în casă să vedeţi că au încasat subvenţii numai pesediştii”, se afirmă pe forumul unui ziar local.

Veronica Bursasiu24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor