I-a furat trofeul

I-a furat trofeul
Călan – Fosta antrenoare a unui gimnast din Călan şi-a însuşit un trofeu pe nedrept. La doar 12 ani, Andrei Groza din Călan are în palmares o mulţime de trofee şi medalii câştigate la concursurile de gimnastică de la nivel naţional şi internaţional. Uţu, cum este el alintat de prieteni, a început gimnastica de la trei ani şi jumătate pe scena Casei de Cultură din Călan, fiind descoperit de Gheorghe Bădan.

De la şapte ani, Uţu a fost nevoit să plece singur la Reşiţa pentru a urma cursurile unei şcoli de sport. În urma antrenamentelor de la Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa, Andrei Groza a câştigat în luna mai a acestui an medalia de aur în turneul de la Kiskunhalas, Ungaria. Din păcate satisfacţia câştigării medaliei a fost umbrită de gestul lipsit de fair-play al antrenoarei.

„Doamna Mihaela Rugaci, antrenor suplinitor care nu are nici măcar atestat pentru profesia de antrenor, l-a minţit pe copil în Ungaria şi i-a luat trofeul câştigat la individual. A venit şi i-a spus că directorul clubului, Ioan Stan, a afirmat că trofeul rămâne la dânsul, ceea ce nu era adevărat. A încercat la fel şi cu cel din Serbia, de la Novi Sad, dar nu i-a mers”, spune cu supărare Ioan Groza, tatăl micuţului campion.

Pasionat de gimnastică, Andrei Groza a câştigat în urma concursurilor desfăşurate în ţară şi străinătate, 29 de medalii, dintre care 11 de aur, şi asta în doar cinci ani. Practic nu există aparat la care băieţelul să nu fie medaliat. „Toate aparatele îmi plac, nu am unul preferat şi la toate mă pricep la fel de bine. Pentru mine cea mai valoroasă performanţă a fost locul 1 la Campionatele Naţionale ale juniorilor, pentru că am obţinut prima mea medalie”, spune Andrei Groza.

Cu toate acestea situaţia financiară a familei nu este dintre cele mai bune. „Insuficienţa banilor şi cheltuielile mari de la şcoala sportivă ne aduc într-o situaţie dificilă pe plan financiar. Din acest motiv soţia mea a fost nevoită să plece în Italia pentru a găsi un loc de muncă mai bine plătit. Ne-ar prinde bine un sprijin financiar din partea oricui doreşte să investească într-un băieţel cu foarte mari perspective”, afirmă Ioan Groza.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase