I-a indreptat o parte din pacatele de moarte

Reactualizat la:
Operatia de transplant organe de la Gabriel Venter
Operatia de transplant organe de la Gabriel Venter
Rămasă fără cei care i-au dat viaţă, sora poliţistului criminal i-a îndreptat joi spre vineri noapte din păcate.

Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean a fost locul unde s-a încercat joi spre vineri noapte răscumpărarea păcatelor de moarte comise de poliţistul orădean Gabriel Venter.

Şoc extrem

Coordonatorul judeţean pe programul naţional de transplant, omul de o calitate excepţională, dr. Carmen Pantiş, a reuşit, prin harul nativ, cunoştinţele dobândite şi experienţă, să convingă femeia îndoliată de uciderea părinţilor ei să accepte donarea de organe de la fratele ei asasin.

Dr. Pantiş a mărturisit pentru Bihon şi Jurnal bihorean că misiunea ei a fost mai dificilă ca altele. Sora poliţistului era în stare de şoc nemaivăzută: femeia a rămas în câteva ore singură pe lume. Şocul ei era cu atât mai mare cu cât, se pare că poliţistul ar fi intenţionat să o omoare şi pe ea, nu doar pe părinţii ei şi iubita fratelui.

Medicul, de o omenie şi răbdare aparte, a reuşit cât de cât să o liniştească pe sora poliţistului şi i-a descris o posibilitate de a întoarce imensul rău într-un bine către necunoscuţi: donarea de organe pentru salvarea mai multor oameni aflaţi în suferinţă.

Noapte albă la Spitalul Judetean

Sora îndoliată a acceptat, iar doctoriţa a purces la efectuarea procedurilor riguroase, specifice prelevării de organe. Lupta cu timpul a început joi seară şi medicul s-a străduit să menţină trupul poliţistului funcţional, până la sosirea echipelor din ţară (Cluj şi Bucureşti), pentru coordonarea operaţiei de prelevare.

Intervenţia chirurgicală, demarată vineri în jurul orei 1:00, s-a încheiat vineri dimineaţă, la ora 6:30, decesul poliţistului criminal fiind declarat la ora 3:36.

Ficatul prelevat şi corneea au fost transportate de experţi la clinici din Bucureşti, unde trei oameni bolnavi erau deja pregătiţi să primească o nouă şansă la viaţă prin transplant. Rinichii au luat drumul Clujului, unde alţi doi pacienţi în stare extremă aşteptau să primească viaţă prin transplant. Din nefericire, cordul poliţistului, menţinut cu greu în parametri funcţionali de către dr. Pantiş, nu a fost prelevat se pare din pricina sincopelor din sistemul medical românesc.

Muncă grea

Intervenţia de joi noapte este a opta prelevare de organe din acest an de la Oradea, Bihorul situându-se în acest an tot pe locul doi în ţară, după Timiş, unde s-au efectuat în 2011 nu mai puţin de 14 prelevări de organe.

Menţionăm că dr. Carmen Pantiş are meritul de a fi ridicat şi menţinut (până anul trecut) judeţul nostru pe primul loc în ţară la numărul de prelevări de organe salvatoare de vieţi omeneşti – timp de trei ani. Din pricina atribuţiilor de manager interimar cu care a fost încărcată de anul trecut, doctoriţa e obligată să îşi împartă timpul alocat pacienţilor de la terapie intensivă cu activitatea birocratică din biroul de director al Spitalului Judeţean. Medicul e ajutat mult de colegii ei de la ATI.

O.Ş.

Poliţistul asasin îşi dă ficatul, ochii si rinichii

SOCANT ! Un politist oradean  si-a impuscat parintii şi a vrut sa se sinucida

Cazul lui Gabriel Venter va fi anchetat de Politia Romana0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !