I-au ciuruit! 170 de mistreţi au fost ucişi

1Comentariu
I-au ciuruit! 170 de mistreţi au fost ucişi
Gloanţele au spart tăcerea în care este izolat domeniul de vânătoare de la Balc. Video  | Imagini Vanatoarea de la Balc 09.01.2010
Video: Gonacii goniti de ziaristi  Video  Forum

La vânătoare de vânători

 | Imagini Primii vanatori au aterizat la Oradea 08.01.2010 | Video: Aterizarea vânătorilor  Video

Un număr de 170 de mistreţi au căzut în bătaia puştii vânătorilor de pe domeniul lui Ion Ţiriac de la Balc în cele două zile de vânătoare. Conform mărturiilor unor gonaci, unii dintre grăsani au avut peste 180 de kilograme.

Prima zi de vânătoare a avut loc sâmbătă. Maşinile cu primii invitaţi au început să apară încă înainte de ora 6,00. La fel şi primele „comandamente” de ziarişti. La fel ca în anii trecuţi, vânătorii şi ziariştii s-au poziţionat în două tabere, ca două armate. În războiul pentru informaţii. Participanţii la vânătoare aveau misiunea clară de a da cât mai puţine relaţii, s-au mai bine spus de a tăcea mâlc. Iar ziariştii erau mânaţi în luptă de a smulge orice propoziţie care are putea deveni o ştire.

Cum maşinile invitaţilor au trecut în goană pe lângă ziarişti, sub camuflajul întunericului, toate reflectoarele şi blitzurile s-au îndreptat spre vânătorii care au făcut deplasarea pe jos şi spre gonaci. Fiecare ziarist a încercat să apeleze telefoanele vânătorilor aflaţi dincolo de gardul securizat electric şi pe care erau afişate obsesiv mesaje cu filmatul şi fotografiatul interzis. În aceste condiţii, ostilităţile decurgeau cam aşa. Ziariştii erau poziţionaţi în perimetrul din faţa porţii domeniului omului de afaceri. Orice far care se zărea în noapte sau orice umbră bănuită că poate fi furnizorul unei informaţii devenea ţinta ziariştilor. Cu toţi se năpusteau asupra celor care urmau să fie privilegiaţi să treacă dincolo de poartă.

Puşca şi cureaua lată

Timp de trei ore astfel a decurs războiul pshihologic dintre participanţi şi ziarişti. Singurul invitat cu pedigree car a dat un semn de colaborare cu ziariştii a fost Elan Schwartzenberg , însă şi acesta a fost mai scump în declaraţii ca anul trecut. Când a trecut pe lângă ziarişti, Elan a lăsat jos geamul fumuriu, ne-a salutat ca pe nişte cunoscuţi, apoi s-a arătat uşor dezamăgit de faptul că vânătoarea se va desfăşura pe noroi şi nu pe zăpadă. Elan a spus că a vizitat înainte perimetrul, dar şi-a exprimat optimismul că vânătoarea va fi şi de-această dată la înălţimea aşteptărilor.

„Nu mă aştept ca eu să dobor trofeul. Aceasta s-a întâmplat acum trei ani, în acest an trofeul poate va aparţine altcuiva. Anul trecut am doborât trei mistreţi sâmbăta şi unul duminica”, a spus fostul sot al Mihaelei Rădulescu. În ceea ce priveşte sumele pe care gonacii le primesc în urma prestaţiei lor unii au spus că „vin din plăcere, este o aventură”, alţii au recunoscut că anii trecuţi au primit bani şi carne. Ceva mai vorbăreţi, duminică, unii gonaci au spus că au primit 100 de lei.

Partida de vânătoare de sâmbătă a durat aproximativ 8 ore, cu o mică pauză de masă. Spre seară invitaţii au avut parte de o petrecere cu bucate tradiţionale, pe fondul muzical al focoasei Anna Lesko, care nu se află pentru prima dată la Balc. Un show la fel de incendiar l-a realizat şi Lavinia Parva, ex-Spicy, care a interpretat muzică populară şi l-a fermecat pe şeful concernului Porsche cu un dans în braţe.

Surpriza serii a fost interpretul Traian Ilea cu a sa „Puşca şi cureaua lată”, un cântec atât de drag vânătorilor.

Mistreţii au fost transportaţi într-un camion. De obicei aceştia au ajuns în stabilimente sociale.

Vânătoarea s-a încheiat cu celebra poză de grup, în care pe lângă participanţi apar şi trofeele.

Veronica Bursaşiu, Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor