I-au colindat pe bolnavi

Au adus bucurie bătrânilor şi bolnavilor
Au adus bucurie bătrânilor şi bolnavilor
Un grup de copii de la Centrul Educaţional din cadrul Parohiei Ortodoxe din Husasău de Criş au colindat bolnavii de la Centrul de Altero Scleroză Multiplă din Oradea. Gazde le-au fost beneficiarii Centrului, împreună cu părintele Laurenţiu Lazăr, preşedintele Asociaţiei Filantropia Oradea.

Evenimentul s-a desfăşurat cu bincuvântarea episcopului Sofronie Drincec, fiind organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, prin prof. Florin Negruţiu, în parteneriat cu Centrul Educaţional din Husasău de Criş, sub îndrumarea pr. Ghitea Ioan-Mircea şi a Ancăi Pavel – Ciuciu. Programul educativ-religios organizat de cele două instituţii a fost desfăşurat sub genericul „Deschide ușa creștine”.

Şi la vârstnici

Colindul și bucuria marelui praznic au fost duse și bătrânilor de la Fundaţia „Consistoria Efraim Beniamin”. Aici copiii au fost primiți cu căldură de toți cei prezenți și de părintele Roman Pintea, fondatorul centrului.

Preotul a apreciat implicarea elevilor, a preoților și a profesorilor, arătând cât de importante sunt aceste gesturi pentru cei aflați în neputință. Gestul copiilor de la Husasău de Criș a fost urmat în această perioadă de elevii de la școala Gimnazială „Avram Iancu”, însoțiți de directorul unității de învățământ și de un grup de profesori și corul bărbătesc al Parohiei Ortodoxe Române Spinuș de Marghita.

„Cu acest prilej, copii și adulți deopotrivă au învățat lecția omeniei și a respectului, a prețuirii, a credinței și dragostei având ocazia să constate câtă speranță și mângâiere se pot aduce în astfel de momente de înălțare sufletească”, a spus preotul prof. Florin Negruţiu, sufletul acestui program.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !