I-au instruit pentru alegeri

Conducerea Prefecturii le-a transmis primarilor şi secretarilor din judeţ ce au de făcut
Conducerea Prefecturii le-a transmis primarilor şi secretarilor din judeţ ce au de făcut
Prefectul i-a convocat la Prefectură pe primari şi secretari, în vederea organizării alegerilor locale.

Miercuri, la Prefectură a avut loc şedinţa de instruire a primarilor şi secretarilor de la toate primăriile din judeţ, în perspectiva alegerilor locale din 10 iunie. Întâlnirea a fost prezidată de prefectul Gavrilă Ghilea. A mai fost prezentă subprefectul Adelina Coste, cea care azi îi va preda ştefeta lui Sorin Buhaş. De asemenea, la prezidiu au mai luat loc Alice Lupeş – şeful serviciului juridic din Prefectură, managerul public Emil Berdie, precum şi reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente. Pe agenda instruirii au figurat mai multe puncte din calendarul electoral.

S-au delimitat şi numerotat secţiile de votare. În Bihor, pentru alegerile locale au fost numerotate un număr de 647 secţii de votare (215 în municipii şi oraşe, respectiv 432 în comune).

Obligaţii

De asemenea, celor prezenţi li s-a amintit obligativitatea primarilor de a aduce la cunoştinţă publică delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare pe raza unităţii administrative de competenţă.

S-a adus la cunoştinţă şi care sunt cheltuielile pentru alegeri care cad în sarcina primarilor. Vor trebui actualizate listele electorale permanente pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în parte. Primarii şi secretarii au fost instruiţi despre modalitatea în care candidaţii vor putea să-şi facă publicitate pe durata perioadei de campanie electorală.

Prefectul Gavrilă Ghilea le-a atras atenţia tuturor celor prezenţi cu privire la importanţa bunei desfăşurări a întregului proces electoral şi cu privire la responsabilitatea asigurării ordinii şi legalităţii stricte, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

C.C.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !