Şi-au reclamat concitadinii necivilizaţi

16Comentarii
Şi-au reclamat concitadinii necivilizaţi
Unii orădeni au sunat deja să-i reclame pe cei certaţi cu civilizaţia, la 0800 800 518.

Primăria Oradea a pus la dispoziţia cetăţenilor, începând cu data de 7 octombrie 2009, numărul de telefon gratuit, 0800 800 518, la care aceştia pot sesiza aspecte legate de nerespectarea normelor de curăţenie în oraş. Cetăţenii care surprind în trafic şoferi care aruncă deşeuri pe domeniul public sunt rugaţi să noteze numărul de înmatriculare al maşinii şi să sune la numărul de telefon menţionat mai sus. În baza sesizării, cei în cauză vor fi avertizaţi că, în situaţia în care vor mai fi surprinşi că nu respectă normele de curăţenie în oraş, urmează să fie sancţionaţi contravenţional.

Reclamaţii telefonice

În perioada 7 – 13 octombrie 2009, la cele două numere de telefon gestionate de Poliţia Comunitară Oradea – 0800 800 518 (număr gratuit) şi 0259 969 – au fost înregistrate 16 sesizări din partea cetăţenilor cu privire la aruncarea mizeriei pe domeniul public, arată Biroul de Presă al Primăriei. Dintre acestea, în patru cazuri a fost vorba despre cetăţeni care aruncau mizerie din maşini. Proprietarii acestor autoturisme au fost identificaţi după numărul de înmatriculare şi notificaţi pentru a respecta normele generale de curăţenie şi protecţie a mediului. Acestora li se vor trimite la domiciu scrisori din partea Primăriei, în care li se va atrage atenţia asupra comportamentului celor care erau la bordul propriilor maşini. Adică o mustrare, care la prima abatere dovedită, va fi pedepsită pecuniar. Amenda e de 500 de lei noi.

În baza art. 41 din Hotărârea Consiliului Local nr. 760/2009: „Este interzisă atât persoanelor fizice cât şi persoanelor juridice aruncarea, deversarea sau depozitarea pe străzi, trotuare, căi de acces, parcuri, terenuri virane, malurile râului Crişul Repede, malurile celorlalte cursuri de apă şi alte locuri publice a reziduurilor de orice fel: resturi de materiale, alimente, hârtii, fructe, ţigări, seminţe, gunoi de grajd, moloz, obiecte uzate, uleiuri, carburanţi, alte deşeuri, etc”.



16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor