Şi-au redobândit catedrala

Şi-au redobândit catedrala
Dupa 57 de ani, rastimp în care Biserica Sfântul Nicolae a fost folosita de Biserica Ortodoxa, duminica va fi oficiata prima slujba greco-catolica în catedrala oradeana a românilor uniti cu Roma.

Cheile lacasului de cult au fost înmânate reprezentantilor Episcopiei Greco-Catolice marti, duminica urmând sa aiba loc intrarea oficiala. Liturghia arhiereasca, cu începere de la ora 11:00, va fi sustinuta de PSS Virgil Bercea. Conform surselor din cadrul Episcopiei, la eveniment au fost invitati nuntiul apostolic Jean Claude Perisset si toti episcopii greco-catolici si romano-catolici din tara, fiind asteptati si oaspeti din strainatate. Doua ecrane


Deoarece biserica va fi probabil neîncapatoare pentru credinciosii care doresc sa fie partasi la evenimentul de mare însemnatate pentru Biserica Unita, pe peretele exterior al edificiului vor fi montate doua ecrane mari, pe care va putea fi urmarita slujba.


Biserica Sfântul Nicolae a fost transferata Bisericii Ortodoxe în 1948, împreuna cu toate celelalte lacase de cult greco-catolice, dupa desfiintarea acestui cult de catre autoritatile comuniste. Decizia retrocedarii sale a fost luata în vara acestui an, în urma negocierilor purtate pe plan local de reprezentantii celor doua biserici surori.

Pengo Zoltan