Şi Cadea e pavată cu intenţii bune…

1Comentariu
CADEA – Lucrările de renovare a Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională (CITO) Cadea au fost începute în noiembrie anul trecut, imediat după ce Kiss a semnat „în orb” documentul care dovedeşte că ştia despre revendicare.

„Era multă igrasie. A trebuit să dăm jos tencuiala în unele locuri. În Castel am păstrat mozaicul stil, gresia şi faianţa acolo unde au fost, în stare bună, pentru că am preferat să îmbunătăţim cât mai mult anexele, care erau într-o stare deplorabilă.

S-au tencuit şi vopsit faţadele şi interioarele acolo unde a fost nevoie, s-au schimbat acoperişurile, instalaţiile de încălzire, instalaţiile sanitare, iar la unele anexe s-au pus ferestre termopan. Vremea a ţinut cu noi şi am putut face o treabă bună în doar cinci luni.

De asemenea, administraţia ne-a ajutat mutând dormitoarele fetelor într-un alt corp de clădire în răstimpul lucrărilor”, spune inginerul care a coordonat lucrările de renovare.
Koncsek Zita, directoarea Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor, a pus la dispoziţia ziariştilor poze cu centrul înainte de renovare. „Doar 13% din cei 2,2 milioane de lei au fost cheltuiţi pe Castelul propriu-zis, iar restul de 1,8 milioane lei pe anexele construite dinainte de stat”, a reamintit şefa DGASPC Bihor, observând că în mod normal nu se poate pune problema unor despăgubiri pentru anexe.

Scos din paragină
Totodată, administratorul CITO Cadea, Vasile Negruţ, a dat dovadă de transparenţă totală, neascunzând faptul că aşteaptă ca faptele să se limpezească, pentru ca lucrurile bune făcute la Cadea să fie văzute în lumina cuvenită.
„După ce am preluat Castelul în ’92, l-am adus pe linia de plutire cu ajutorul unei fundaţii olandeze aduse de doamna Doina Bunea. Ulterior s-au alocat, în câteva etape, fonduri importante de la stat.

Vom face un centralizator în euro, fiindcă ar trebui ţinut cont şi de rata inflaţiei, pentru a evalua aportul statului.

S-au construit blocul alimentar din temelii, precum şi alte anexe şi ateliere. Ne străduim să oferim condiţiile necesare pentru tinerii pe care îi adăpostim. De altfel, şi urmaşii contelui Pongracz au fost încântaţi, încă din ’92, să vadă destinaţia Castelului scos din paragină”, spune Vasile Negruţ, cel care s-a îngrijit mai bine de 15 ani de dezvoltarea complexului de la Cadea.

Cristian Horgos1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor