Îi cere premierului ajutorul

Îi cere premierului ajutorul
ORADEA – Deputata PD de Bihor, Ionela Bruchental-Pop, l-a interpelat recent pe primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu. Prin demersul său, parlamentara îl informează pe premier de transformarea Spitalului de Boli Infecţioase într-o secţie externă a Spitalului Judeţean Oradea. Interpelare [.doc – 61KB]

În trei puncte, Bruchental prezintă pe larg motivele pentru care crede că această decizie nu este de bun augur pentru o reformă reală a Sănătăţii în Bihor. La primul punct, demnitara arată că preconizatele „cheltuieli administrative şi de regie” stipulate în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern sunt minore: „(…) Total economii cheltuieli de personal 8.000 RON/lună, respectiv 96.000 RON/an, reprezintă o reducere a cheltuielilor unităţii sanitare de la 3.000.000 RON/an la 2.904.000 RON/an, adică 0,3% din total cheltuieli”.

La al doilea punct din interpelare, Ionela Bruchental arată că, deşi spitalul trece sub aripa Judeţeanului, sistemul de finanţare rămâne acelaşi: DRG (tarif pe caz revolvat), care dezavantajează clar unitatea, având în vedere faptul că patologia aferentă bolilor infecţioase are o evoluţie oscilantă. În schimb, deputata propune ca finanţarea Infecţioaselor să fie în funcţie de zilele de spitalizare, ca în alte cazuri din ţară.

În fine, la al treilea punct din interpelare, parlamentara atrage atenţia asupra faptului că o dată cu transformarea spitalului în secţie, analizele nu vor mai putea fi făcute în laboratorul propriu al instituţiei – în care, spune Bruchental, Primăria a investit 700.000 RON în doi ani – ci în cel al Spitalului Judeţean.
În finalul interpelării, Ionela Bruchental-Pop îi cere premierului să nu se mai pună în aplicare HG, astfel încât Bihorul să rămână cu un Spital de Boli Infecţioase, ca în alte judeţe.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase