Şi clandestină şi legală?

Şi clandestină şi legală?
ORADEA – „Pe strada Barcăului vizavi cu numerele 58-64 se înalţă munţi întregi de gunoaie, mormane de pământ şi bucăţi de asfalt şi, bineînţeles, reziduri menajere”, îşi începe Bogan Indrie reclamaţia.

Orădeanul susţine că aproape zilnic este martorul extinderii micului depozit de gunoi din faţa casei sale, care, crede orădeanul, se află într-o oarecare legalitate. „Terenul ţine de domeniul public şi a fost concesionat către Distrigaz Vest, cu destinaţia de depozit pentru utilaje şi materialele necesare şantierelor pentru introducerea gazului.

În contract se precizează că schimbarea destinaţiei terenului atrage după sine anularea documentului”, spune Mircea Sabău, directorul executiv în cadrul Direcţiei Patrimoniu.

Vecin cu noua haldă neecologice, Cvikker Janos, rezident al casei de pe Barcăului 62, susţine că realitatea din teren este cu totul alta. „Şoferii fiind surprinşi descărcând camioane cu resturi menajere se spală frumos pe mâini spunând că ei nu ştiu nimic, că i-a trimis ,,domn inginer” şi că, oricum, au autorizatie de la Primărie să depoziteze gunoaiele acolo. Am citit în ziar că edilii se pregătesc şi îndeamnă populaţia la curăţenia de primăvară. Bine măcar că ne-am integrat în Europa”, comentează Bogan Indrie.

Dan Gherdan, director adjunct pe probleme de protecţia mediului spune că depozitul de deşeuri pe amplasamentul din Barcăului este cât se poate de clandestin dar că subordonaţii săi nu aveam cunoştinţă de fenomen.

„Un teren oferit pentru organizare de şantier nu poate servi ca depozit de gunoi. Voi trimite pe cineva să verifice”, promite directorul.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !