Şi cu porcii confiscaţi, şi amendat

6Comentarii
Mircea Gelu Budău
Mircea Gelu Budău
DSVSA Bihor a confiscat 24 de porci fără documente de provenienţă şi i-a distrus.

Nu mai puţin de 24 de porci au fost sacrificaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, iar cadavrele dirijate la SC Protan pentru distrugere de către medicii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor.

Este vorba despre un transport de 24 de porci fără acte legale, provenind din Polonia. „În data de 09.10.2009, lucrătorii Poliţiei Rutiere Salonta l-au oprit în trafic la intrarea în Municipiul Salonta, dinspre  Punctul Vamal Salonta, pe R.P., domiciliat în judeţul Mureş, care transporta fără documente sanitare veterinare un număr de 24 porci vii, cumpăraţi din Polonia”, ne-a declarat Mircea Gelu Budău, directorul coordonator al DSVSA Bihor.

Inspectorii DSVSA Bihor s-au deplasat la sediul Poliţiei Salonta, unde au constatat că R.P. transporta cu o autoutilitară 24 capete porcine vii, achiziţionate de la persone fizice din Polonia, pentru care nu a putut prezenta nici un fel de document sanitar veterinar.

„Având în vedere aceste aspecte, în conformitate cu prevederile HG 331/2009, s-a dispus confiscarea porcinelor, iar cetăţeanul respectiv a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 20.000 lei. Pentru a respecta normele sanitare veterinare privind lanţul alimentar şi bunăstarea animalelor, porcii respectivi au fost dirijaţi la un abator, unde în partide separate au fost sacrificaţi, iar cadavrele rezultate au fost dirijate la SC Protan SA”, a precizat directorul DSVSA Bihor.

Alte atribuţii

Încă o dată se adevereşte ceea ce a spus Mircea Gelu Budău în conferinţa de presă de săptămâna trecută, cum că transporturile de animale fără forme legale trec fără nici o problemă pe lângă Poliţia de Frontieră. 

Reprezentantul Poliţiei de Frontieră, comisarul-şef, Dan Marcel, spune că: „nu intră în atribuţiile noastre să verificăm integral toate maşinile care intră în ţară. Suntem în Uniunea Europeană şi dacă am opri toate maşinile nu ştiu ce s-ar întâmpla”.

În altă ordine de idei, Dan Marcel declară că nu s-a primit nici o sesizare de la DSVSA Bihor vizavi de transporturile de animale fără documente, care au trecut frontiera. „Cei de la DSVSA să demonstreze cu date concrete când au făcut sesizările către noi, dacă au făcut vreo sesizare”, conchide reprezentantul Poliţiei de Frontieră.

Dan Birta6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor