Şi ei se pot dezvolta prin sport!

Şi ei se pot dezvolta prin sport!
Joi şi vineri, peste 120 de persoane cu dizabilităţi vor fi testaţi medical gratuit, în cadrul unui eveniment.

Fundaţia Special Olympics România organizează  mâine şi poimâine un eveniment de informare, educare şi  testare pe teme de sănătate,  pentru persoane cu dizabilităţi intelectuale.

Azi, acţiunile au fost programate să se deruleze între orele 15:00 – 19:00, iar mâine, între orele 9:00 – 14:00, la Casa Minunată din Oradea, str. Cosminului nr.1, din Oradea.

Doar pentru ei

Evenimentul este organizat special pentru persoanele cu dizabilităţi, fundaţia Special Olympics România derulând în acest sens programul „Sportivi Sănătoşi” care are ca scop îmbunătăţirea stării de sănătate şi a condiţiei fizice a sportivilor Special Olympics. În acest sens, organizatorii urmăresc să crească performanţele sportive ale tinerilor cu dizabilităţi şi să îi integreze social. Sportivii cu dizabilităţi intelectuale vor beneficia de o serie de servicii de sănătate prin consultaţiile şi recomandările pe care le vor oferi specialiştii voluntari de la Special Olympics.

În timpul acţiunilor se vor face şi evaluări de tip Opening Eyes, în urma cărora sportivii Special Olympics vor primi gratuit, pe baza recomandărilor făcute de către specialişti, ochelari de vedere sau de soare.

Organizatorii se aşteaptă să participe la acţiunile din aceste două zile peste 120 de persoane cu dizabilităţi intelectuale din regiune, dar şi mai mulţi voluntari de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea.

Voluntari instruiţi

Înainte cu puţin timp de debutul evenimentului, voluntarii vor fi instruiţi de către coordonatorii programelor de sănătate de la Fundaţia Special Olympics România, în cadrul unor sesiuni organizate la FMF Oradea. Evenimentul organizat în favoarea persoanelor cu dizabilităţi a fost realizat cu ajutorul Fundaţiei Down Oradea – Ador; Lions Club România, Essilor România, UMF „C. Davila” Bucureşti, ONG-CCMIP (Centrul de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă), Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, Casa Minunată din Oradea – gazda evenimentului, mai multe firme.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca filială a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Aceasta are ca scop integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, încurajând comunicarea prin sport şi dezvoltând potenţialul şi calităţile sportive al persoanelor cu dizabilităţi, prin intermediul programelor de pregătire şi a competiţiilor sportive.

Anul trecut, mai mulţi liceeni cu dizabilităţi au beneficiat de acţiunile şi testările medicale organizate de reprezentanţii bihoreni ai Special Olympics România.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !