Şi englezoaicele le-ar invidia

1Comentariu
Şi englezoaicele le-ar invidia
ORADEA – Carolina Hais şi Denise Strete sunt în anul IV la Facultatea de Ştiinţe Economice, respectiv la Facultatea de Litere, iar pasiunea pentru limba engleză le-a determinat să îşi încerce norocul în obţinerea celui mai râvnit certificat Cambridge: Proficiency in English. Şi-au împlinit visul, fiind singurii orădeni care au atins acest nivel, extrem de greu de obţinut. Video

Colege şi prietene din clasa I până la finele liceului, tinerele au urmat împreună cursurile Liceului Pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea. Cele două au susţinut o pregătire asiduă de mai bine de un an, după care şi-au încercat norocul la finele anului trecut, când au susţinut examenul la Centrul Cambridge din Timişoara. Au pornit la examen împreună, cu gândul că vor să obţină cea mai înaltă calificare.

Examen cu emoţii

„Am susţinut examenul pentru Proficiency in English pentru că am vrut să ating cel mai înalt nivel în engleză şi certificatul reprezintă un pas foarte important pentru viitor, mai ales că unele companii acceptă doar acest atestat”, susţine Denise Strete. Pentru a obţine certificatul de competenţă lingvistică examenul constă în două probe, care sunt programate în zile diferite.

În 1 decembrie, orădencele au susţinut proba teoretică, care li s-a părut dificilă. Dar adevărata probă de foc a fost cea scrisă, în 13 decembrie: cu tot cu pauze, aceasta a durat 8 ore!

Examinatori depăşiţi

„La examen noi am fost foarte pregătite, dar mi s-a părut că angajaţii British Council au fost depăşiţi în unele situaţii sau la unele întrebări ale noastre”, îşi aminteşte Carolina Hais. Celor două prietene examenul le-a adus câte un certificat Proficiency in English, care le va deschide multe uşi.

„Pentru a obţine acest certificat este nevoie de foarte multe cunoştinţe din dialectele şi cultura englezilor şi să ai o viteză de reacţie foarte bună”, avertizează Denise Strete.
Valentin Teuca

Certificatele Cambridge

Certificate de competenţă lingvistică Cambridge

1. FCE – First Certificate in English

2. CAE – Certificate in Advanced English

3. CPE – Certificate of Proficiency in English

Certificate de limbă pentru afaceri

1. BEC 2 – Business English Certificate 2

2. BEC 3 – Business English Certificate 31Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor