Şi pacienţi neasiguraţi

Şi pacienţi neasiguraţi
BUCURESTI – Începând cu 1 aprilie, medicii de familie nu vor mai fi obligaţi să rescrie reţetele primite de pacienţi de la medicii specialişti din spitale. Pacienţii externaţi vor merge cu reţeta gratuită ori compensată direct la farmacie.

Acest lucru va fi cuprins în noul contract – cadru care va intra în vigoare de la începutul lunii viitoare.

De asemenea, noul contract – cadru prevede reducerea la jumătate a numărului minim de pacienţi pe care un medic de familie trebuie să-l aibe pe listă pentru a putea încheia un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel, un medic de familie va trebui să aibă pe liste doar 1000 de pacienţi printre care se pot afla şi persoane neasigurate. Potrivit ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, această reducere are în vedere creşterea calităţii actului medical. Totodată, la medicul de familie pacienţii vor putea beneficia de investigaţii complexe, de la cele de rutină până la cele pentru cancer, putând fi consultaţi în acest sens chiar la domiciliu.

Nici sancţiunile nu au fost omise de către ministru. Dacă vor fi descoperite nereguli în activitatea medicilor de familie, cum ar fi nerespectarea programelor întocmite de minister, precum şi în cazul în care se vor elibera nejustificat pacienţilor reţete compensate sau gratuite, medicii vor suporta penalităţi.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !