Şi patronii fac foamea

Reactualizat la:
Şi patronii fac foamea
BUCUREŞTI – Până şi patronii fac foamea! Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, peste 17% din patroni şi 60% dintre persoanele care lucrează pe cont propriu spun că abia îşi permit să-şi achite facturile la utilităţi.

Informaţiile au fost furnizate de un studiu realizat de specialiştii de la Institutul Naţional de Statistică. Intenţia studiului a fost aceea de a afla ce români nu pot face faţă cheltuielilor lunare. Nu mică le-a fost mirarea când pe listele românilor săraci au descoperit şi foarte mulţi patroni. Câteva mii. Astfel, potrivit studiului, patronii săraci abia se descurcă să plătească facturile la întreţinere şi curent electric, care se adaugă de cele mai multe ori chiriilor exorbitante pentru spaţiile comerciale sau pentru sediile firmelor lor.

Deşi pare greu de crezut, peste 80% din patronii săraci au declarat că sunt chiar muritori de foame, adică nu au bani să cumpere suficientă mâncare pentru familiile lor. Potrivit studiului, dacă în 2004 aproaximativ 16% dintre patroni spuneau că nu-şi pot plăti integral facturile de întreţinere, numărul acestora a crescut, în doar 12 luni, cu aproape 2 procente.

Cifrele arată că cei mai mulţi patroni amărâţi sunt orăşeni, în timp ce persoanele de la ţară se descursă ceva mai bine. 85% dintre cei care nu-şi pot asigura hrana locuiesc în mediul urban şi doar 60% provin din mediul rural. Mulţi dintre patronii care nu se lăfăie în lux spun şi-au explicat sărăcia prin cheltuielile prea mari. Ei susţin că după ce plătesc salariile angajaţilor, taxele şi furnizorii firmei pe care o administrează se trezesc în incapacitatea de a asigura hrana propriei familii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase