Şi pensiunile se avizează

1Comentariu
Şi pensiunile se avizează
ORADEA – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana a prezentat ieri în sala Filarmonicii din Oradea noile acte normative privind avizarea şi autorizarea în domeniul securităţii la incendii.

„S-a schimbat în totalitate legislaţia în domeniu. Am prezentat noile norme proiectanţilor care întocmesc documentele HG nr. 1.739/2006 privind categoriile de construcţii, amenajări sau instalaţii ce se supun avizării – autorizării. Am prelucrat şi ordinele ministeriale privind metodologiile de întocmire a scenariilor de securitate la incendiu şi de întocmire a documentelor de avizare-autorizare”, precizează colonelul Gavril Temian, adjunctul inspectorului-şef al ISU Crişana.
Potrivit noii legislaţii, toate clădirile în care se desfăşoară activităţi de turism, inclusiv în cazul persoanelor fizice care cazează turişti, trebuie avizate şi autorizate. Prin urmare, pensiunile de orice fel vor trebui să obţină avizarea privind securitatea la incendiu.
Şi locaşurile de cult sau instituţiile de sănătate, cu excepţia cabinetelor medicale, vor trebui să fie autorizate. Nu scapă de autorizare nici centrele de distribuţie a buteliilor de aragaz, sediile administrative sau firmele de producţie cu o suprafaţă mai mare de 600 mp.
„Scopul avizării-autorizării este acela de a asigura securitatea utilizatorilor construcţiei, precum şi condiţiile necesare intervenţiei optime în caz de incendiu pentru limitarea pagubelor”, mai spune colonelul Temian.
Pompierii mai spun că mulţi agenţi economici nu respectă actele normative şi chiar dacă se încadrează în categoria celor care se supun autorizării, preferă să adopte forme de autorizare pe propria răspundere, prin Registrul Comerţului. Anul trecut s-au retras cinci astfel de autorizaţii, iar societăţile au trebuit să refacă documentaţia şi să-şi rezolve problemele. Pentru lipsa documentelor de avizare-autorizare, amenzile sunt între 2.500 şi 5.000 de lei, iar pentru funcţionarea fără autorizare de securitate la incendiu, amenda este între 5.000 şi 10.000 de lei.

Ovidiu Morcan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor