Şi poliţiştii greşesc, nu-i aşa?

11Comentarii
Şi poliţiştii greşesc, nu-i aşa?
Peste 20 de angajaţi bihoreni ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au ajuns să fie cercetaţi de Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor.

Pe parcursul anului trecut, ca o consecinţă pozitivă a activităţilor derulate la nivelul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor au fost înregistrate, soluţionate şi înaintate unităţilor de parchet competente 38 de dosare penale, în acestea fiind cercetate 45 de persoane, din care 26 sunt funcţionari ai M.A.I. Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul serviciului au fost delegaţi în vederea efectuării unor acte cercetare penală prin 44 de ordonanţe emise de procurori ai parchetelor (în principal Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea).

În urma derulării activităţilor specifice desfăşurate au fost realizate două acţiuni de prindere în flagrant şi a fost dispusă începerea urmăririi penale de către procurori în nouă cazuri. În acest context au fost învinuite un număr de 15 persoane pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie ce intră în sfera de cercetare a D.G.A. Din cele 15 persoane învinuite, opt sunt personal M.A.I având funcţie de execuţie, 6 fiind din cadrul politiei române şi două din cadrul poliţiei de frontieră.

Unităţile de parchet competente au întocmit rechizitoriul în cinci dosare, sesizând instanţa de judecată faţă de 14 persoane inculpate, din care faţă de şapte s-au emis mandate de arestare preventivă. În alte 13 dosare s-au dispus soluţii de neîncepere a urmăririi penale, conexare, respectiv scoatere de sub urmărire penală. Pentru a avea o reprezentare completă a acţiunilor desfăşurate în domeniul prevenirii şi relaţiilor publice, precizăm că ofiţerii specializaţi au organizat 57 instruiri cu caracter preventiv în rândul lucrătorilor ministerului, la care au participat 1.337 lucrători M.A.I. din care 165 cadre cu funcţii de conducere de la diferite eşaloane decizionale. Aceste activităţi s-au derulat cu sprijinul şi implicarea directă a şefilor structurilor judeţene ale ministerului.

V.T.

Taguri: , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor