Şi Radu Cacuci refuză excelenţa

7Comentarii
Şi Radu Cacuci refuză excelenţa
După ce ecologiştii Ioana Lucaciu şi Orlando Balaş au refuzat nominalizările la titlurile de excelenţă ce vor fi oferite de Primaria Oradea pe anul 2007, un alt nominalizat a preferat să spună „pas” ediţiei din acest an din motive strict-personale.Matea

Nominalizat la secţiunea mass-media, Stelian-Radu Cacuci (corespondent al Radio România Actualităţi în Bihor) îşi motivează hotârţrea de a nu-şi  înainta CV-ul către juriu după cum urmează: „Anul acesta mi-am făcut meseria de jurnalist ca şi în alţi ani, fără să mă remarc în mod deosebit. În plus, câteva considerente de ordin personal mă determină clar să declin nominalizarea”, spune Stelian Radu Cacuci, care şi-a focalizat anul acesta atenţia şi pe pasiunea lui pentru rebus logic. Astfel, Stelian Radu Cacuci este preşedinte al Asociaţiei „Logic Club” România şi a condus echipa naţională la Campionatul Mondial de Rebus de la Rio de Janeiro (Brazilia).

De asemenea, redactorii Péter I. Zoltán (Bihari Napló) şi Valentin Buda (Jurnal bihorean) se arată reticenţi faţă de nominalizările lor.

Şi redactorul-şef al Crişanei declină nominalizarea Prin intermediul unui e-mail sosit pe adresa redacţiei, Dan Matea, redactor-şef al cotidianului Crişana, îşi argumentează decizia de a refuza nominalizarea la Excelenţe.

 

 

 

Nominalizări la mass media

La secţiunea mass-media mai sunt nominalizaţi de juriu Călin Ardelean (producător ştiri PRO TV), Dan Simai (redactor Bihoreanul), Octavian Haragoş (realizator emisiuni Transilvania TV) şi Grigore Jucan (fotoreporter online). Lor li se adaugă Sorbán Attila (redactor-sef Radio Partium), Dan Matea (redactor-şef Crisana), Iosif Popa, Nicolae Pop (redactor-şef Informaţia de Vest) şi Alin Cristea – www.thymos.ro, propuşi de public.

Conform regulamentului premiilor de excelenţă, nominalizaţii trebuie să înmâneze până marţi la ora 15, la Serviciul Comunicare, Imagine, Mass-Media al Primăriei Oradea, un dosar cu o fotocopie după actul de identitate, un CV subliniind activitatea din anul 2007, precum şi alte acte doveditoare ale rezultatelor obţinute în domeniul pentru care sunt propuse. Câştigătorul fiecărei categorii de excelenţă va fi recompensat cu un trofeu dar şi cu suma de 3.000 lei oferită de municipalitate.

Din juriu face parte şi câştigătorul ediţiei de anul trecut la mass-media, Florin Budea (redactor Bihoreanul şi preşedinte al asociaţiei Pro-Democraţia, filiala Bihor)

 

 

 

Avertisment la ediţie 2006

Marea problemă organizatorică a ediţiei din anul 2006 a fost provocată de sutele de xeroxuri ale voturilor de la public. Astfel că în timpul galei găzduite de Teatrul de Stat din Oradea, preşedintele comsiei de jurizare la categoria mass-media, Alexandru Seres (redactor-şef al Jurnalului bihorean), a atenţionat: „3.000 de lei noi: pentru unii la atât se reduce Excelenţa. Pentru a atinge acest ideal măreţ, unii nominalizaţi n-au avut nevoie nici de competenţă, nici de talent, şi cu atât mai puţin de profesionalism: pur şi simplu şi-au tras la xerox propria nulitate. Au multiplicat în sute şi sute de exemplare voturi imaginare, crezând că pot obţine fraudulos o glorie ce nu le-a fost hărăzită. Ce-i drept, au obţinut ceva: recunoaşterea publică a lipsie lor de moralitate”.

Beneficiarii celor mai multe voturi (din care o bună parte xeroxate) au fost Constantin Mălinaş (1.410), Gheorghe Vidican (1.387), Marius Aron (840) şi Tokaji Agneta (608). De menţionat că niciunul dintre ei nu a fost nominalizat la mass-media.

Conform regulamentului pentru ediţia a IV-a a Galei de Excelenţă, orădenii puteau vota pentru favoriţii lor prin intermediul cupoanelor decupate din Ziarul Primăriei. Comisia organizatorică a confirmaz existenţa a circa 4.00 de voturi xeroxate, susţinând însă că acestea nu au viciat corectitudinea acordării premiilor. Voturile cetăţenilor au contat 30% în stabilirea cîştigătorilor iar comisiile 70%.

Omul anului a fost desemnat universitarul Gheorghe Măhăra.

 • Ecologiştii Ioana Lucaciu şi Orlando Balaş refuză nominalizările

   

   

   

  Georgiana Anghel

  Cristian Horgoş 

   

   

   

   

   

 •  

   

   

   

  Taguri:


  7Comentarii

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  Citiți principiile noastre de moderare aici !

  versiunea HTML a comentariilor