Şi tăcerea e un răspuns

7Comentarii
Cinci zile. Atâta timp a trecut de când primarul Gheorghe Falcă i-a aruncat mănuşa prefectului Gavril Popescu, într-o problemă de actualitate pentru iubitorii fotbalului din judeţul nostru. În fapt, edilul Aradului nu a făcut altceva decât să-i dea o replică reprezentantului Guvernului în teritoriu, vizavi de problema noului stadion.

Zilele trec şi arădenii tot aşteaptă o poziţie oficială dinspre Prefectură, dar aceasta întârzie inexplicabil. Sau, poate, nu …

Poate că au dreptate cei care, luând act de poziţia prefectului pro-stadion, ne-au transmis să nu ne facem iluzii deşarte, deoarece declaraţia lui Gavril Popescu se înscrie în seria bătăilor mediatice din războiul său personal cu cel care i-a luat faţa în lupta pentru Primărie. Dacă astfel şi-a imaginat prefectul Aradului că îi va creşte cota, s-a înşelat amarnic. El este dator locuitorilor acestui judeţ cu un răspuns. Pentru că nu se cade să arunci o „castană” atât de fierbinte pe piaţă şi să-i laşi pe alţii să se frigă la degete.

Opinia publică ştie că soarta viitorului stadion este acum în mâinile prefectului. De decizia lui – renunţă sau nu la atacul în contencios administrativ a proiectului Casarom – depinde un vis al împătimiţilor de fotbal arădeni, acela de a avea o arenă la standarde UEFA. Chiar dacă oficial nu face politică, noi ştim că atacul în justiţie a „afacerii Casarom” nu este altceva decât un joc politic murdar al dlui Gavril Popescu, de pe urma căruia, iată, suferă mulţi arădeni. Cum mai ştim că, uneori, şi tăcerea e un răspuns. Unul care, pe termen lung, îi va aduce actualului prefect serioase probleme de credibilitate şi … imagine.

UTA este un brand pe spatele căreia nu ai dreptul să-ţi faci jocurile, să-ţi urmăreşti propriul interes, fără să plăteşti pentru asta, mai degrabă sau mai târziu. Iar ora scadenţei, îl va găsi dând din colţ în colţ pe Gavril Popescu. Şansa domniei sale ar fi ca măcar acum, în al treisprezecelea ceas, să realizeze că este dator arădenilor cu … o pasă. De a cărei execuţii, vorbind în termeni fotbalistici, depinde soarta viitorului stadion. Dacă ar realiza capitalul de simpatie pe care l-ar putea strânge dintr-o singură lovitură, GavrilPopescu n-ar trebui să mai stea pe gânduri.

Daniel Scridon7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor