Şi totuşi, se face Centura!

3Comentarii
Şi totuşi, se face Centura!
ORADEA – Execuţia etapei a II-a a centurii Oradiei a fost deblocată, în cursul acestei săptămâni urmând să fie predat amplasamentul executantului. „Direcţia Română pentru Drumuri şi Poduri Cluj Napoca a trimis la Primărie un fax prin care ni se cere autorizaţia de construcţie pentru acest obiectiv.

Asta înseamnă că centura „a primit verde” şi din partea lor”, spune viceprimarul Mihai Groza.

Etapa a doua a şoselei de centură a Oradiei are 8,6 km – strada Podului cu 1,6 km, strada O. Densuseanu şi podul Densuseanu cu 2,9 km, Calea Sântandreiului cu 1,2 km şi drumului CET II, cu 2,7 km. Licitaţia organizată pentru execuţie de către Direcţia Română pentru Drumuri şi Poduri Cluj Napoca a fost câştigată de Selina SA în parteneriat cu SC Ora Exactă, pentru partea de semaforizare, dar a fost contestată de SC Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj, unicul concurent al firmei lui Beniamin Rus. Recent, comisia naţională pentru soluţionarea contestaţiilor a dat dreptate alianţei de firme din Bihor. „S-a dat răspunsul la contestaţia lor. A rămas cum s-a stabilit, adică au fost descalificaţi pentru că le lipseau mai mult de 3% din documentele necesare”, ne-a declarat Beniamin Rus, patronul Selina SA.

 

Ludovic Orban

Acesta spune că se pregăteşte de preluarea amplasamentului: „Abia acum am semnat. Ne organizăm utilajele şi cu cele necesare. Lucrarea va fi puţin atipică, pentru că noi am câştigat şi partea de proiectare, şi execuţia”

Predarea amplasamentului este programată undeva în cursul acestei săptămâni, joi sau vineri, fiind aşteptat la Oradea şi ministrul Ludovic Orban, după cum a anunţat colegul său de partid, liderul PNL Bihor, Cornel Popa.

„Munca efectivă începe abia după obţinerea autorizaţiilor necesare de la Primărie”, spune Beniamin Rus, precizând că este foarte probabil că execuţia să începe undeva în zona CET-ului II pentru a se trece apoi la sensurile giratorii.

Hotărârea Guvernului prin care se aprobă finanţarea obiectivului de la bugetul de stat prevede costul lucrării la 36.644, eşalonat pe trei ani: peste 3.600 mii pentru 2007 şi câte 16.490 mii pentru 2008, respectiv 2009.

Cristina Ghilea3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor