Şi Ungaria intră vineri în Schengen cu video la graniţe

1Comentariu
Şi Ungaria intră vineri în Schengen cu video la graniţe
Viceprepeşdintele Comisiei Europene şi comisarul european pentru Justiţie, Franco Frattini, a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune Euronews, că nu există niciun risc în extinderea spaţiului Schengen.

“Ei bine, pentru început, nu văd niciun risc. Nu văd decât oportunităţi mari, iar una dintre ele este că ideea de cetăţean european devine o realitate”, a afirmat Frattini în interviu, adăugând că UE a realizat deja 58 de controale în detaliu la punctele de frontieră pentru ca măsura de extindere să fie pusă în practică eficient.

Comisarul a mai explicat că există sisteme de supraveghere video în timp real, pentru a verifica dacă cineva încearcă să treacă ilegal frontiera. “Am amplasat 15 aparate de supraveghere acolo unde am crezut că este nevoie, la graniţele noilor state care intră în Schengen. Astăzi pot spune că cele 21 de state membre care au aderat la spaţiul Schengen sunt pregătite pentru acest lucru”, a precizat el.

Oficialul european a evocat şi ideea înfiinţării unei patrule multinaţionale, ceea ce ar însemna că două sau trei state membre pot crea echipe formate din poliţişti de frontieră care cunosc cel mai bine zona. Potrivit comisarului european, sporirea libertăţii circulaţiei determină o mai bună cooperare a poliţiilor, în scop preventiv.

Referitor la extinderea spaţiului Schengen în contextul semnării tratatului de la Lisabona, Franco Frattini a spus că parlamentele europene vor ratifica tratatul de la Lisabona deoarece aceasta implică o mai mare protejare a cetăţenilor prin intermediul celor mai bune instrumente.

Detalii despre eforturilor poliţiştilor şi frontieriştilor bihoreni în contextul intrării Ungariei în Schegen, puteţi revedea în articolul:

  • Ungaria în Schengen, fără grăniceri (19 decembrie)


  • 1Comentariu

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    inca 1000 caractere ramase

    Citiți principiile noastre de moderare aici !

    versiunea HTML a comentariilor