“Ia-ma, nene” cu Salvarea

7Comentarii
“Ia-ma, nene” cu Salvarea
RESIŢA – Un cameraman amator a filmat cum una dintre masinile Ambulantei Resita este folosita pentru a transporta autostopisti.

Dupa ce a adus bolnavi la Timisoara, pe 6 aprilie, masina Serviciului de Ambulanta Resita cu numarul CS-04-DAZ a parasit orasul de pe Bega la ora 18.00.

A iesit pe Calea Sagului unde, de altfel, a si oprit la locul deja obisnuit al „autostopistilor”, la „pod”, luand la bord cateva persoane.

Pe toata ruta, ne declara cameramanul amator, masina Salvarii a oprit, a lasat persoanele si a luat altele. Potrivit filmului pus la dispozitia noastra, masina  a transportat aproximativ 14 persoane.

Mai mult, cameramanul a inregistrat nu doar „operatiunea”, ci si incalcari ale regulilor de circulatie, precum depasirea altor autovehicule fara ca soferul sa se asigure sau trecerea liniei continue de pe axul drumului.

„Dati-mi dovada!”

 „Avem informatii ca acest fapt se intampla, insa nimeni nu a vrut sa-mi dea numele celor care obisnuiesc sa ia autostopisti”, declara directorul Serviciului de Ambulanta Resita, dr. Laurentiu Martuica.

Mai mult, directorul spune ca acest fapt se intampla nu doar pe ruta  de intoarcere Timisoara-Resita, ci si pe ruta Caransebes-Resita.

Serviciul de Ambulanta Resita are 50 de masini si peste 20 de soferi. Potrivit directorului, pe fiecare masina care pleaca pe ruta sunt trei soferi. „Daca avem dovada ii voi da afara. Vreau sa fac curatenie si sa se termine cu asta. Nu e normal, le-am tot spus. Dati-mi dovada!”, a cerut seful ambulantei resitene.

Desi exista un grafic al rutelor, in care apare numarul masinii, numele soferilor si data deplasarii, directorul a insistat cu ideea ca nu ne poate da numele soferului vinovat pana nu primeste copia filmului.

In schimb, juristul Serviciului de Ambulanta Resita, Sorin Madina, a precizat ca este vroba despre soferul Ioan Vit si asistentul medical Alex Iosua. „Noi am emis ieri o decizie de constituire a unei Comisii de disciplina. Acest incident nu va ramane nepedepsit. Nu toleram acest comportament”, a spus el.

Potrivit Regulamentului de ordine interioara, luarea de pasageri este interzisa, lucru stipulat in mod expres si pedepsit cu desfacerea contractului de munca. „Noi, de regula, foarte des ii prelucram pe soferi cum ca este interzis sa ia persoane la bord. Eu am mers si cu inginerul pe teren sa verificam. Fara succes”, ne-a spus juristul.

Madina a precizat ca Regulamentul de ordine interioara stipuleaza ca, „pe langa echipaj, alaturi de bolnav este voie ca in masina sa mai fie doar un singur apartinator, de regula ruda foarte apropiata. De fiecare data cand am facut instructaj le-am specificat ca riscul pe care si-l asuma este desfacerea contractului de munca”.

TARIFE

Un drum Timisoara-Resita costa 40 de lei

Un drum cu trenul de la Timisoara pana la Resita costa aproximativ 40 de  lei. Daca optezi pentru mersul cu masina personala, costul benzinei pe ruta Timisoara-Resita pentru cei aproximativ 110 kilometri ajunge, doar pentru dus, la 35 de lei. Soferii care fac aceasta ruta in mod frecvent si obisnuiesc sa ia de pe traseu autostopisti percep intre 10 si 20 lei.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor