Iancu demis, Artimon avertizat

Iancu demis, Artimon avertizat
Presedintele Marcel Iancu a fost demis, iar staff-ul tehnic condus de Alin Artimon s-a ales cu un ultim avertisment, pentru rezultatele slabe din ultima perioada.

Nici antrenorul, nici presedintele nu au participat la sedinta. „Motivul principal a fost nerespectarea clauzelor contractuale. Marcel Iancu nu avea drept de semnatura si la FRF si-a înregistrat un contract semnat doar de dânsul, cu clauze avantajoase doar pentru el, diferit de cel de la club. Singurul contract valabil este cel care este semnat de presedinte si vicepresedinte”, a precizat presedintele Kiss Alexandru, care a adaugat ca au contat si scandalurile lui Iancu cu antrenorul, jucatorii si cu alti oameni din club.

„Nu l-am demis pentru ca echipa nu are rezultate, cu toate ca la o sedinta AGA si-a luat angajamentul ca daca nu va câstiga trei meciuri, va pleca. Am pierdut, dar nu si-a prezentat demisia. Ba mai mult, a acuzat clubul ca i s-a furat contractul. Dupa ce am analizat acel contract, consider ca el ar fi avut motiv sa-l faca sa dispara. Este foarte curios cum poate disparea un contract, din moment ce un exemplar trebuia sa fie la dânsul, iar unul la club. Hai sa zicem ca de la club a disparut, dar cum putea sa dispara si din casa domnului Iancu?”, s-a întrebat Kiss, care nu crede ca Iancu va primi despagubiri de la FC Bihor.

„Ne vom judeca”

Presedintele Marcel Iancu a fost marti la Bucuresti si a parut surprins de faptul ca a fost demis.

„Nu mi s-a comunicat oficial, dar aceasta decizie îmi demonstreaza ca am fost lucrat. Au profitat de faptul ca am fost plecat la o sedinta la FRF si m-au demis. Nici în Bangladesh nu e posibil sa schimbi presedintele pentru ca echipa nu are rezultate. Poate ca au avut interesul ca echipa sa piarda, ca sa ma poata da afara pe mine”, sustine Iancu.

Acuzat ca a înregistrat la FRF un contract care are alte clauze decât cele negociate initial, ex-presedintele se disculpa: „Problema e ca contractul meu a disparut si am anuntat Parchetul. Ce interes as fi avut sa-l fur eu? Ne vom judeca si adevarul va iesi la iveala. Este adevarat ca este semnat doar de mine, pentru ca vicepresedintele a refuzat sa-l iscaleasca în prezenta unui avocat. Astept ca legea sa-si spuna cuvântul. Am avut rabdare sa ma judec trei ani în cazul Naidin si am fost declarat nevinovat, la fel voi face si cu ei. Au luat o decizie care îi va costa, pentru ca trei ani sunt obligati sa-mi plateasca 3.200 de euro pe luna”.

„Va fi liniste”

Presedinte interimar a devenit fostul vicepresedinte Sandor Ludovic, iar vicepresedinte este Andrei Pop, managerul Hotelului Continental. Sandor (52 ani) este de meserie preot reformat, iar în tinerete a fost portar la juniorii echipei Crisul Oradea, în perioada 1968-1971.

„Sper sa fie cât mai scurt mandatul meu de presedinte interimar. Încerc sa ajut cu ce pot, dar e mai bine sa vina un profesionist, care sa se ocupe doar de club”, a spus Sandor.

„Nu stiu daca echipa va avea mai mult noroc cu un preot în frunte, dar cu siguranta va fi mai multa liniste. E clar ca nu vor mai exista tensiunile la care faceau referire antrenorii si jucatorii”, a mai adaugat preotul.

FC Bihor devine a doua echipa din judet care are un preot în frunte, deoarece divizionara C Lotus Baile Felix este condusa de preotul ortodox Alex Krenek.

Teodor Biris