Iarăşi mită în PTF Petea

Iarăşi mită în PTF Petea
Un politist de frontiera din PTF Petea este cercetat pentru luare de mita. El este acuzat ca a pretins si primit 50 de euro de la o tânara din Constanta care depasise termenul de sedere în spatiul Schengen. Fata a reclamat faptul ca miercuri, dupa ce a intrat în tara cu un autoturism, soferul i-a pretins suma de 100 euro.

Banii urmau sa ajunga la politistul de frontiera pentru a nu fi trecuta în baza de date de la Petea, ea având termenul de sedere depasit. Constanteanca a declarat procurorilor ca persoana care a tratat cu frontieristul a fost soferul masinii. Desi a primit banii, politistul a trecut numele tinerei în baza de date, operând însa o modificare. Astfel, tânara a fost trecuta în baza de date ca ar fi intrat în tara prin Vama Petea pe jos, ca pieton, si nu ca pasagera în autoturismul condus de I.S., soferul care intermediase afacerea.


Pe numele politistului de frontiera s-a întocmit dosar penal pentru infractiunile de luare de mita si fals intelectual, cercetarile urmând a fi continuate de Parchetul de pe lânga Tribunalul Satu Mare.

Simona Drimbau